fredag 15 augusti 2014

Mahoniasylt

Mahoniabären är mogna och jag har plockat en liter, som jag gjort sylt av.
Jag använde mig av Alexandra Zazzis recept men nöjde mig med att göra sylt på en liter bär. Den är lite "tuggig" med alla kärnor men smakade gott till glass.

Länk: Fredagstema 44, människoskapat

7 kommentarer:

  1. Ser gott ut!=)

    //Scaniatjejen
    http://www.scaniatjejen.se

    SvaraRadera
  2. Fast man ska inte tugga på kärnorna, de ska glida ner, ungefär som passionsfrukt.

    SvaraRadera
  3. Aha - det går alltså. Jag stoppade en gång ett bär i munnen och något surare har jag knappt smakat. Tack för tipset. Lättare att plocka än blåbär.

    SvaraRadera
  4. Bär och sylt jag inte hade koll på alls! Var dag lär man sig något nytt ;) Tack!

    SvaraRadera
  5. Det var nåt nytt att man kan göra sylt på dom Min väninna har massor av dom ska tipsa henne om det
    Ser smaskens ut
    Ha en fin dag
    kram Meta

    SvaraRadera
  6. Vilka spännande bär, sådana tror jag aldrig jag sett!

    SvaraRadera