Denna veckas
fototriss "i köket" är en riktig tuff utmaning för mig. Jag kan naturligtvis göra det lätt för mig och ta några interiörbilder. Men man måste utmana sig själv ibland. Ge sig på sånt man inte klarar på den nivå man befinner sig. Jag får alltså bekänna färg - jag är urusel på att laga mat och baka.
Mina förfäders gener är osynliga. De var så duktiga att laga piffiga rätter och bakverk som hette duga. Farfars plättar var gudomliga. Farmor var kallskänka i sin ungdom. Mormors hemgjorda värmlandskorv har ingen lyckats ta efter.
Men jag vill ju så gärna kunna. Jag har plockat fram ett par recept ur mina föräldrars samling. Började med äppelbröd. Följde receptet till punkt och pricka. Degen blev perfekt och jäste som den skulle. Sedan var det dags att kavla degen till en fyrkant 25x35 cm - alltså fram med linjal. Sedan på med övriga ingredi-enser, äppelklyftor överst och massor med kanel, för kanel tycker jag är gott. Därefter 30 minuter i ugnen. Inte klar, alldeles degig i mitten. 10 minuter till - nix - 10 till - börjar bli väldigt brun - måste nog avbryta. Botten blev snustorr - och jag ilsken som ett bi. Om inte min man sagt att den visst går att äta, så hade jag kastat den i soptunnan.
Fortsätter med kalvfärsrulader men tar nötfärs, som inte är så dyr. Kul med gamla recept - EVE användes när jag var liten, annars hade jag nog inte vetat att det är margarin. Men jag brukar använda smör och rapsolja när jag steker något. Koncentrerade mig på att leva i absoluta nuet - glömma äppelbrödsfiaskot. Allt flöt på fint. Lite pillrigt att rulla in persiljan i köttfärsen. Sedan var det bara att steka ruladerna - lugnt och fint, bruna runt om - men de ville liksom inte hålla ihop - var kanske för mycket persilja - ska kanske göra köttfärssås med persilja - någon bild tänker jag inte visa ...
19 kommentarer:
Härlig tolkning!
Ha en skön söndag!
Men så gott det ser ut...dumt att läsa hur det blev sedan ;)
Haha, trist att du misslyckades! Men fina bilder blev det!
Hahaha, känner igen det där! Även om det inte går så bra med matlagningen så går det ju desto bättre med fotograferingen. Och jag måste säga att det ser väldigt gott ut! Fräscht med persilja i köttfärsen oavsett om det är rullader eller köttfärssås. ;-)
Här var det full fart i köket, synd att det misslyckades men det ser mumsigt ut på bilderna;-)
Det ser hur bra ut som helst! Smakade säker bra också - även om slutresultatet inte blev helt perfekt.
:-)
Det ser gott ut i alla fall :)
Övning ger färdighet, sägs det ju.
Och det ser i alla fall helt OK ut.
Jag tycker det är roligt med köksarbete ibland, det beror på hur mycket annat man har att göra. på helgerna kan det bli lite mer tid i köket men på veckorna blir det det snabba och lättlagade (det är det ungarna äter bäst ändå :P)
Fin triss med trevlig berättelse till!
haha roligt, inte så lätt alltid. Vi hade faktiskt persiljejärpar i skolan när jag var barn, minns det som gott.
Ha en fin söndag/AX
Trevlig berättelse och fina bilder!
Påt igen! Ser ju jättegott ut :)
Äppelbrödet ser då fint och gott ut i alla fall.:) Trevlig triss och trevlig text.
Oj, kunde du inte gett dig på något mer lättlagat när du skulle trissa? Det SER i alla fall superproffsigt ut!
Tycker det ser riktigt smarrigt ut :) själv gillar jag inte köksgöror mer än diska för det kan jag :) men att laga mat eller baka är inte heller min starkaste sida :) Kram Suss
Ser gott ut. Ska be att min köksfantom provar receptet, så tar jag bilder under tiden. Rolig triss!
Riktigt snygga bilder.
Härligt tolkat! Fint dokumenterat :)
Jag tror att allt var supergott. Du kan nog allt laga mat ;-)
Skicka en kommentar