Rabarberblommorna har strax blommat över. De har inte haft lika många besök av insekter i år som tidigare. Jag tycker rent generellt att det verkar vara mindre med insekter.
Jag har fryst in en omgång rabarber. De är godast i början på säsongen.
Och så har jag gjort en liten burk rabarberbruchetta att ha som tillbehör till maten - surt från början men sötad med socker blir den god.
Länk:
Sinneskatten, fredagstema
Fredagstema, människoskapat
FFF677 - CEREUS
37 minuter sedan
10 kommentarer:
Mmm så mumsigt det ser ut.
Å vad sugen jag vart på rabarberpaj nu! :-P
När jag blir stor ska jag ha en egen buske! ;-)
Gott med rabarber! Blommorna brukar jag kapa av och ställa i golvvasen, att de smular lite kan jag leva med.
Ha det fint
Anette
Jag blev också sugen på paj när jag såg dina rabarber! Smart att ha ett litet förråd i frysen för framtida bruk!
Smart; man skulle kanske lägga lite i frysen :) Uppmuntrande att göra en somrig paj på i november!
Mina rabarber blommar inte än, men det beror mest på att de är nyplanterade i nytt rabarberland och inte så stora än. På gamla stället blommade de innan jag ens hann skörda de första skotten.
Härliga sommarsmaker!
Attans, nu fick du igång suget för en smaskig rabarberpaj eller kanske en rabarberkaka...
Vi får se vad det blir.
Härliga foton och den där rabarberbruchettan ser intressant ut. Är inte det bara ett nytt namn på den hederliga kompotten?
Jag som just har undrat, fast då var det plommonkompott... ;-)
Så gott. Rabarber till paj är det bästa. Vår har inte blivit så kraftig, så nu har jag gödslat den. Det har jag nog varit slarvig med.
Ååå, va gott. Jag längtar efter rabarberpaj nu.
/Kiki
Jag ska ta och skörda mina rabarber nu och se om jag inte hinner få upp några omgångar till innan sommaren är slut... Smaskigt med rabarber i alla olika former!
Skicka en kommentar