LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

söndag 13 september 2015

Björnbär, tomat, lagerhäggsbär och munkhätta

Munkhättans brandgula bär ser inbjudande ut men de är faktiskt giftiga.
Något som är både ätbart och gott är björnbären. Jag plockade en första omgång idag - en liter blev det. Tog med mig några gula tomater i förbifarten.
Lagerhäggsbären börjar också mogna. De är bruna och övergår så småningom till en mörkare färg, nästan svart.

Länk: helgbilden

7 kommentarer:

Bas. sa...

om van te watertanden

anemonen sa...

Björnbär å så avis jag blir. Här nere torkade de bort helt och hållet. Märkligt för det har regnat mycket. Jag blev utan i år. Jättefina bilder på bären och munkhättan ja den får man akta sig för. Den är förföriskt grann.

cissi sa...

Vad bra att få veta att Munkhättan är giftig. Jag har aldrig träffat på den växten, men det är inte helt omöjligt att den dyker upp någonstans och då tänker jag inte äta de vackra bären.

HelenTh sa...

Jag blir lite avundsjuk på er som har björnbär. Väldigt fina bilder på naturen rika förråd, förutom Munkhättan som man ska akta sig för.

KajsaLisa sa...

Hösten ser ut att bli god i år, fina bilder :)

Annette sa...

Vackra bilder. Underbart med björnbär, det är ju så gott.

Anonym sa...

Åh vad smarrigt med Björnbär och tänk att jag även idag fått lära mig något nytt. Har aldrig hört talas om Munkhätta. Tack för info och ha en bra vecka :)