LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

torsdag 8 september 2011

Fredagstema - oväntat

Jag har varit en vända till min mammas lägenhet för att tömma den på saker. Denna gång har jag tagit med mig pärmar med recept. När jag bläddrar ser jag plötsligt en gammal reklam för en väska, i vilken man kan bära med sig upp till fyra glasmjölkflaskor. Det var oväntat. Hade ingen aning om att det fanns en sådan specialväska. Den tillverkades av Alstermo Bruk - som också tillverkade Unica-boxen, lådan med lunchen i, fastspänd på cykelns pakethållare, när arbetarna åkte till sina jobb.

Många minns säkert, att man köpte mjölken i dessa flaskor. Det var före tetrapaketens tid. Mera oväntat kan ni se hos Sinneskatten.

13 kommentarer:

sinneskatten sa...

När jag gick till mjölkaffären hade jag en stålkorg med i den fick fyra flaskor rum. Och det bästa av allt jag fick köpa en femöres kola för besväret.

Monica o Jacob sa...

Det var nytt för mej också;-)

Skaparglädje sa...

En nyhet för mig också.

Pysselfarmor sa...

Jag har aldrig sett sådan korg tidigare, inte ens på bild. Vi hade ju kor själva så det blev inte till att hämta någon mjölk någonstans ;-)

Sådana där mjölkflaskor har jag, fastän bruna. Tror att mamma skaffade sådana när vi installerade kylskåp så att hon lätt kunde kyla mjölken. Tidigare hade hon hissat ned hinkar i kallkällan på sommaren och på vintern stod de i farstun där det var svalare.

Birgitta - foto CHIP sa...

Det var minsann oväntat att få se bilder på dessa välkända gamla prylar :)

Lena Abrahamsson sa...

En trevlig bild med en mysig och intressant text till. Bra gjort.

Nett sa...

Vad underbart att ha en sådan i sin ägo, minns inte mjölk i flaskor under min livstid. Kanske fanns, men inte vad jag minns. Ha en fin Fredag!

Lena o Tommy sa...

Jaha...finns det verkligen sådana. Har aldig hört talas om detta. Trevlig bild!

Pialotta sa...

Jag minns.. vi köpte mjölk i en Mjölkaffär på min mormors gata.. tanten i den vita skruden hette Tand Nord ;)Ren nostalgi och oväntat att se din bild :)

Pumita sa...

Oj, det var före min tid men mjölk i plastpåse har jag sett. Otroligt opraktiskt!

anemonen sa...

Ja nu minns jag. Vi bodde i samma hus som mjölkaffären, och jag gillade att vara där utan att handla också. Blev det pengar över fick man några ören (de var värda något på 50 talet) till en ettöresbit eller två. Trevligt och mysigt bidrag.

Jah Hollis sa...

Jodå, jag minns mycket väl flaskorna (fanns även bruna) och de speciella plastkapsylerna att använda när de öppnats.

Suss o Kai sa...

Ja tänk vad mycket oväntat de finns :) Kram Suss