LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

torsdag 9 augusti 2012

Fredagstema - ringar

 Jag brukar aldrig köpa godis. På sin höjd lite choklad. Inget annat. På Ica har man en jättelååång hylla full med godis av alla de slag. Färggranna påsar finns påpassligt inom räckhåll, stora saker. Det är meningen att man ska plocka, plocka, plocka ...
 Jag fick syn på en hoprullad ringrulle, som påminde om rullarna som fanns när jag var liten. Då var de svarta eller röda och i mitten fanns en liten karamell, som såg ut som en pärla. Jag föredrog de röda, för jag tycker inte om lakrits, som de svarta var av.

Ovanför burken med de bruna rullarna var en text uppsatt. Det stod att de här bruna hade smak av kola. Det gillar jag. Kolasås på glass exempelvis. Så stod det något mer med mindre text - sådan där som är osynlig för blotta ögat. Jag tog en påse och en ring - den blev alldeles ensam i påsen. Den såg god ut med socker överallt.
Väl hemma tog jag ett bett. Det där vita, som jag trodde var socker, smakade surt. Det var till och med surare än surt. Det gick inte att känna någon kolasmak. Jag tycker inte om den. Oätlig för mig. Och min gillade den inte heller.

Nu sitter jag och resonerar med mig själv. Kan man kasta något, som man faktiskt valt, betalat för, även om det är onödigt godis? Jo, det kan man men man ska ha dåligt samvete också. Och ta lärdom - inget godis från godishyllan!

Mera ringar finns hos Sinneskatten.

11 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Ser gott ut, jag gillar surt.

Rantamor sa...

Hahahaha valde du EN godis, och så gillade du den inte ens...
men va bra att du gjorde det, valde den för då hade du ju till temat...

Ha det fortsatt gott och välj choklad nästa gång... =)

Kerstin: sa...

Synd att jag inte finns i närheten. De där ringarna är ett favoritgodis för mej. Jag gillar surt och känner "snålvattnet".


Hoppas att du får en skön helg!

Mona sa...

Så synd! Jag gillar inte heller surt godis. En gång råkade jag ta en påse med sura bilar. Visste inte att det fanns. Visst såg jag att påsen såg lite annorlunda ut, men trodde bara att de bytt design. Du skulle ha sett min grimas när jag fyllde munnen med bilar och sedan genast spottade ut dom!

Annemor sa...

Hm.. Av tabber lærer man, sies det.
Godis skal være godt. Men en fin historie og gode bilder ble det jo.
God helg.
Mormor

Anki sa...

Men oj - vilken bra ring det blev... hoprullat godis :)
Minns också de där gamla i rött och svart med kulan i mitten och de röda, söta var nog favoriten :)

Leena sa...

Kasta den med gott samvete! Det spelar ju ingen roll om det går till soporna via dig eller direkt, finns inte kvar i alla fall. Fast jag tror nog att jag skulle gillat den, tycker om de sura godisarna. Och lakrits. Så vi skulle nog kunna dela på en blandad påse - jag nöjer mig med de sura och salta ... Fast jag köper aldrig godis så nu är det lääänge sedan sist jag åt något.

Pialotta sa...

Inget vidare för min smak heller, men du har testat och så blev det ju foton till temat :)

SigridfraEnget sa...

Jag gillar det sura... men jag trodde kanske det var cola-smak.

sinneskatten sa...

Det är helt ok att slänga även om man köpt och valt det. Men en ring blev det!

Della sa...

Tacka vet jag choklad. :-)