LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

söndag 24 augusti 2014

Visset

En död ölandstok prydd med kvickrot har irriterat mig länge nog. Den här helgen har jag rensat bort allt utan att ha tänkt efter vad jag vill ha istället. Så jag plockade ihop lite av vad jag hade hemma och började plantera.
Jag berättade tidigare att jag var på Ösmo Plantshop och handlade. Förutom det vackra japanska blodgräset köpte jag en rödbladig smällspirea, Diabolo. Trädgårdsmästaren föreslog att jag skulle toppa plantan så att den blir mer buskig, vilket jag gjort.

Topparna klippte jag i mindre bitar och stack ned i jorden. I det här läget är jag obotlig optimist. Det kommer säkert att bli en buske av det hela - gratis.
På landet bröt jag av en bit av en hosta - klumpigt. Tyckte jag kunde se en liten, liten bit rot, så också detta tryckte jag optimistiskt ned i jorden - gratis. 
Även denna 'gulbrokiga kryddsalvia' (Icterina) köpte jag på plantshopen. Jag tycker det är så härligt att kunna gå ut i trädgården och plocka lite kryddor. Jag har tidigare placerat ut timjan, som klarat sin första vinter. Salvian fick ta plats bredvid hostan. Det är lite häftigt att bladen har färgnyanser som påminner om varandra.

Länk: Helgbilden

7 kommentarer:

Lotta sa...

Du kommer att bli jättenöjd med diablon. Vi har 2 stycken och de är jättevackra, särskilt tillsammans med gul/bruna rudbeckoir!
Må så gott!

Violen sa...

Det här kommer att bli riktigt bra! Inte dumt att "taga vad man haver" och skapa något nytt! Lycka till!

Mias Mix sa...

Hoppas verkligen att de tar sig! Du verkar veta vad du gör så det tvivlar jag inte på. Och snyggt blir det :)

Helén sa...

Perfekt att du hittade annat att plantera i dina ägor, inte illa alls.

frejareddevil sa...

Ska bli spännande att se hur det går med dina experiment!

blandvinohastar sa...

Hoppas dina gratisplantor tar sig! Alltid kul med experiment i trädgàrden!

Anna-Karin Eriksson sa...

Så härligt med ny plantering!

//Scaniatjejen
http://www.scaniatjejen.se