LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

söndag 9 november 2014

Helgbilder

Jag tömde vattentunnorna på regnvatten den här helgen och plockade undan både hemma och på landet, så att de inte ska frysa sönder. Termometern visade plus 5 grader drygt.

Aralian har blommat ut och tappat både löv och blomklasar. Jag skyndade mig att ta en bild på förgängligheten - blommorna torkar och blir bruna väldigt snabbt när man plockar in den.
Det började småregna framåt förmiddagen när jag höll på att kratta gångar. Ett skott hördes och då ville jag inte vara ute längre. När vi passerade Fållnäs på hemvägen var jägarna samlade för genomgång. Det är ägaren till Fållnäs gård, som arrangerar jakterna (älg, rådjur, vildsvin).
Hemma har de flesta blommor vissnat men bladen på den gula nunneörten är fortfarande gröna. Jag tog en bild på regndropparna och tillbringade resten av dagen inomhus.

Länk: Helgbilden 2014-11-09

11 kommentarer:

Violen sa...

Nu drar det iväg mot verklig höst och naturen går i vila! Bilden med vattendropparna gillar jag, växten ser så frisk ut! Här har det varit tråkväder så vi har varit inomhus en stor del av dagen men längtat ut!

Eva Trillian sa...

Hösten går sin gilla gång och det börjar bli skönare och skönare att stanna inne ;)

Snäckskalsdalen. sa...

Höstvackert!
Men skott, det gillar inte jag heller, men djuren måste ju hållas efter och dom där vildsvinen är jag livrädd för. Den dag jag träffar på ett ute i skogen, då vet jag inte om jag vågar mig dit igen....
Agneta kram

cissi sa...

Ja, nu är det bråda dagar för att få klart ute. Efter en förmiddag med arbete ute smakar eftermiddagskaffet dubbelt så gott! :) Ha det bra!

Anonym sa...

Jag hade också flytt från skotten. Roligt att du visar bladen av gul nunneört. Min absoluter favorit (överallt). Så fint med dropparna. Ha en trevlig ny vecka!

Mias Mix sa...

Så fint med vattendropparna på bladen! Och jakten är lite jobbig tycker jag som rider i skogen. Klär på både mig och hästen med massor av reflexer.

Helén sa...

Väldigt fina bilder från hösten som den är just nu på din plats på jorden.

Skaparglädje sa...

När jägarna är i farten är det bäst att hålla sig inomhus.
Kram!

Beppan sa...

Höstrusk kan också vara vackert - som du visar med dina bilder. Inte behöver du vara rädd för att vara ute i trädgården - jägarna har utbildning för det dom håller på med.....

lavendia sa...

Jag tror mer och mer på att det är aralia jag har. Jag har försökt googla på det där om doften av bladen, men ej hittat något. Jag får vänta på blomningen.
Fint med vattendropparna på bladen.

Rost och rädisor sa...

Nunneörten kämpar på här också. Vackert med vattendropparna.
Allt gott
Anette