LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

lördag 14 april 2018

Vårvärme och annan värme

Den senaste veckan har vi haft ett härligt och soligt vårväder med plusgrader på dagarna. Snödropparna har blommat över. Jag har kunnat njuta av dem ända sedan mitten av februari.
Nu sticker påskliljorna upp sina blad och en och annan knopp syns.
Jag är med i en förening, som har sin föreningslokal i botten-våningen i ena ändan på ett hyreshus. Som granne i andra ändan har vi en krog. I slutet av mars krossades ett fönster i en av deras ingångar och någon startade en brand, som dessbättre släcktes relativt snabbt.
En vecka senare krossades ett fönster vid deras andra ingång och en ny brand startade, denna gång större och med rökutveckling. Brandkåren lyckades släcka även denna gång innan branden spred sig. Polisen betecknar det som mordbrand.
I veckan var vi på ett informationsmöte, som hyresvärden arrangerat, där polis och brandkår redogjorde för sina åtgärder och gav råd till de boende, som nu är mycket oroliga och rädda. Även krogägaren var där och berättade gråtande om hur han drabbats och hur orolig han är för de boende. Han har planer på att renovera lokalen och ska då se vilka åtgärder som måste vidtas för att försvåra en upprepning.

Länk:
Floral Friday Fotos fff333
Image-in-ing 

2 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Så trist med all skadegörelse och bränder i lokalen. Visst blir man rädd, men jag förstår inte folk som gör såna här dumheter, bara förstöra..
Våren är en härlig tid....det exploderar i naturen.
Kram!

NC Sue sa...

So pretty! We don't have snowdrops, but have hellebores, which bloom even earlier and for a longer time. It's such a joy to see the early spring blossoms!
Thanks for sharing at https://image-in-ing.blogspot.com/2018/04/titanic-movie-costumes-on-display-at.html