LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

söndag 29 maj 2011

Vårtecken 13 - Södermanland

Det har varit en blåsig vecka, vilket gjort det svårt att fota. Det har blivit många suddiga bilder, som jag har raderat. Jag har till slut plockat med mig en och annan blomma inomhus och tagit kort.
 Tulpanblommornas frökapslar är avklippta, så att lökarna kan samla näring till nästa vår.
 Rabarberblommorna har krängt sig ur sina höljen och tittar fram.
Jag kom av mig alldeles i inledningen på våren, när min mamma ramlade och skadade sig och jag åkte till henne i Karlskoga. Några blomfrön i en plastpåse har blivit liggande och jag har nyligen helt sonika bara petat ned allt i jorden. Det får bli en överraskning vad det blir.
Äppelträdens blommor har nästan blåst sönder. Blomningen har varit rikare tidigare år.
En jordgubbsblomma får mig att längta efter högsommarvärmen. Jag tycker inte det är särskilt varmt ännu. Trots detta har dotterns familj invigt sin lilla trädgårdspool idag - plus 28 grader i vattnet - inga problem med kylan där inte.
Det här är smultronblommor - jag har använt dem som marktäckare under några buskar. Här har jag riktigt förenat nytta med nöje inom nära räckhåll i trädgården. - På Humlebackens blogg finns övriga rapportörer från våra landskap.

1 kommentar:

Skaparglädje sa...

Spännande med fröna du sått. Du får visa en bild igen sedan när du vet vad det blev.
Jag håller med dig, det är inte lätt att fotografer ute när det blåser varje dag. Idag kommer inga vårtecken från mig, men du är välkommen att titta in ändå.
Kram!