LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

fredag 30 december 2011

År 2011 - vad hände?


År 2011 blev ett "förlorat" år. Molnen tornade upp sig mörka och hotande. Min mor ramlade omkull den 22 april och skadade sig i tinningen och bröt en arm.

Hon hamnade på sjukhus, därefter korttidsboende och sedan slutgiltigt den 1 augusti flyttades hon till långtidsboende på ett servicehus. Hon klarade sig inte själv hemma. Redan den 3 augusti höll de på att förlora henne - hon var inte kontaktbar. Ambulansfärd till lasarettet för behandling - hon höll på att sjunka in i insulinkoma. Man lyckades häva den och hon kom tillbaka till servicehuset.

Hon anpassade sig någorlunda och var på bättringsvägen. Men så en dag, när hon skulle flytta sig från sängen till rullstolen med stöd av personalen, vek sig benen och hon ramlade på golvet. De hann inte fånga henne. Hon bröt upp samma armbrott hon fått i april. Ny sjukhusvistelse.

Ett par månader senare, en torsdagkväll, vägrar hon plötsligt att äta och dricka. I tidningarna hade jag precis läst om hur en gammal människa avlidit på grund av svält. Jag blev kontaktad på fredag kväll. På lördag, när jag kom dit, hade hon bara börjat äta och dricka som vanligt igen.

Alla planer och projekt för 2011 har jag "lagt på is". Jag har istället gjort många resor till Karlskoga bl.a. för att tömma mammas lägenhet för att så småningom sälja den. Några nyårslöften, planer eller projekt inför 2012 har jag inte. Min resväska och necessär står packade, så att jag kan bege mig till Karlskoga, om min mor blir sämre. Det är högsta prioritet 2012.

2 kommentarer:

Skogslyckan sa...

Tittar in för sista gången 2011 för att önska ett riktigt gott nytt år. Tack för ett fint bloggår, och för inspiration och vackra bilder. Vi ses 2012 som kommer att bli ett minst lika fint bloggår.
Nyårskramar Pia

Suss o Kai sa...

Låter som ett joggit år. Hoppas på att 2012 bjuder dej ett bättre år Kram Suss