LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

måndag 12 mars 2012

Smörblommeprojektet


Jag letade lite kläder i garderoben och hittade en blus, som jag inte haft på länge. Jag tog den på och knäppte den - eller snarare försökte knäppa den. Den gick inte ihop över magen. Jag känner mig lika vissen som smörblomman ovan.

Då drog jag mig till minnes, att jag på bloggen "Vårt röda hus" har sett en mycket vacker bild på smörblommor som symbol för att uppnå en viktminskning tills smörblommorna slår ut. Det är Eva-Marie som startat projektet och hon berättade i slutet av december förra året:

Projektet startade 2011 och gick ut på att jag skulle försöka minska min vikt genom små förändringar ... vettigare kost och lite mer motion. Alltså ingen speciell diet ... utan sunt förnuft ... och viljan till förändring. Det gick bra ... men som så många andra gånger så smög de sig tillbaka, kilona! Men nu så ... (2012) på fem månader, alltså till smörblommorna börjar blomma, ska jag gå ner ungefär 10 kilo. Inte alltför svårt ... 2 kilo i månaden ... överkomligt, eller hur?  


Jag känner igen mig och från idag, blusprovardagen, ska jag ner 5 kilo och deltar härmed officiellt i Smörblommeprojektet.

1 kommentar:

Vårt röda hus sa...

Hej smörblommevän!
Välkommen i vårt projekt. Hos mej har det tagit fart igen efter en period av stillastående. Men vi skyndar ju långsamt, eller hur?

Lycka till önskar jag dej!
Kram Eva-Mari