LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

söndag 3 juni 2012

Vildsvin förstör nöjet

Vi hade inte sett vildsvinen på flera månader kring sommar-stugetomten på Lisö. Vi trodde inte de skulle komma tillbaka på vår tomt, så jag bestämde mig för att snygga till den upp-bökade gräsmattan. En hel vecka höll jag på, lagade och lappade gräsmattan och strödde till sist ut gräsfrön. I en rabatt sådde jag blomfrön - trädgårdsnattviol som blommar först andra året och ringblommor för att få lite fägring redan i år. Det såg riktigt prydligt ut när vi åkte hem på fredagen.
När vi återkom lördag morgon hade vildsvinen varit där och bökat upp allt jag gjort och mer därtill. Mina frösådder gick inte att se. Jag hade även stoppat ner ett par lökar, som jag sparat från blomgruppen jag fick i födelsedagspresent.
Åt vilket håll jag än såg var det uppbökat mer eller mindre. Jag blev så ledsen, satte mig på brunnslocket och försökte låta bli att börja gråta. I det ögonblicket gav jag upp tomten. Ingen idé att göra något, det blir ändå bara förstört.
I gräsmattan runt dammen var stora gräskokor upp-kastade. Min praktiska man, som alltid hittar lösningar på problemen, har kommit med olika förslag, som vi ska prova för att hålla djuren borta.
Under tiden får jag njuta av det vackra, som ändå finns. Dammen är fortfarande inte fördärvad utan vildsvinen har gått runt om och enbart på gräsmattan.
Jag fortsätter att titta på allt det vackra från alla håll och kanter.

Inga kommentarer: