LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

fredag 21 september 2012

Blooming Friday - aj aj ajNär min Flammentanz började blomma fick jag se två olika rosor - aj aj aj - rotskott - måste bort. Men så dök det upp både dittan och dattan och jag glömde bort det hela. Tills nu när jag sitter och går igenom mina bilder.
Jag går ut nu och ska klippa bort dem men nu ser jag ingen skillnad på de olika grenarna, när blommorna inte finns kvar. Jag jämför nyponen, som i och för sig är väldigt olika. Men alla grenar har inte nypon så det kriteriet vågar jag inte satsa på.

Nu måste jag vänta till nästa år och då ska jag minsann klippa rotskotten, så fort jag ser rosen blomma. Man ska inte skjuta upp saker så där utan fixa till det på en gång. Blandrosorochbladlöss visar andras erfarenhet.

8 kommentarer:

Anki sa...

Samma här... har en honungsros, som plötsligt skickade iväg ett lååångt kraftigt vildskott... något kom emellan och nu vet jag inte vad som är vad...
Härliga bilder på dina blommande skönheter!
Trevlig helg!

Sabelhagens Olivlund sa...

Aj aj för rotskott. Kan du se någon skillnad på bladen? Rotskottens blad brukar vara långsmala. Men säkrast är väl att vänta till de blommar. Jag klippte bort flera stycken på Martin Forbisher i veckan.
Ha en fin helg.
Kram Maria

~ Ina ~ INASHOUSE sa...

Aj aj, då undrar jag som är novis med rosor om alla rotskott är aj aj? Jag har planterat två stycken Louise Odier och de har skjutit upp rotskott. Så det är inte bra?
Önskar dig en skön helg!

Kram Ina

Pilgrim sa...

:-) Jag har gjort samma sak med tulpanlökar. Tagit upp dom och satt i kruka utan att märka upp...grattis, har inte en aning om vilken färg som ska vart.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Berit sa...

jag aktar mig för rosor somger rotskott.
Ha en underbar helg!!

Anonym sa...

Rotskott är inte alltid detsamma som vildskott. Men här är det väl i allafall en annan sort.

Fröpåsen sa...

Vackra bilder! Försök bryta loss viltskotten vid grundstammen så kommer de inte tillbaks lika lätt. klipper du, så stimulerar du tillväxten. Läter som att rosen är planterad för grunt.. Kanske läge att plantera om rosen lite djupare? Hälsningar Maria

Lena/isis sa...

Rotskott...inget vidare.

Kram