LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

fredag 14 juni 2013

Trädgårdspromenad

krypginst
revsuga
fotblad
kattfot
julros

Vårblommorna  kom igång sent i år. De hann knappt slå ut förrän en varm period med sommartemperaturer gjorde att försommarblommorna formligen exploderade.  Jag älskar förstås mina stilla promenader i trädgården för att beskåda blommor och blad. Blommorna beskrivna i detta inlägg finns på vårt land på Sandvik, Lisö.

På berget i solvärme och ganska torrt trivs den mörkt guldgula krypginsten. Den är granne med den rosa kattfoten, som också finns på berget tillsammans med den vitafärgade. Den blå revsugan växer på lite olika ställen där det är lite fuktigare.  Blomman på fotbladet kan man inte se med mindre än att man böjer sig ned - djupt. Den gröna illaluktande julrosen har valt växtplats i gruset på en trappavsats alldeles intill ett av bergen.

Det finns inte så mycket till rabatter utan man upptäcker en blomma här och en där allt eftersom man går runt och tittar - ganska spännande faktiskt.

1 kommentar:

Charlotta sa...

Krypginsten ser spännande ut. Skulle nog passa till min utplanterade krukväxt som visade sig vara röd/gul-blommande ginst. De är så trevliga och färggranna. :)