LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

fredag 15 augusti 2014

Mahoniasylt

Mahoniabären är mogna och jag har plockat en liter, som jag gjort sylt av.
Jag använde mig av Alexandra Zazzis recept men nöjde mig med att göra sylt på en liter bär. Den är lite "tuggig" med alla kärnor men smakade gott till glass.

Länk: Fredagstema 44, människoskapat

7 kommentarer:

Unknown sa...

Ser gott ut!=)

//Scaniatjejen
http://www.scaniatjejen.se

Hanneles bokparadis sa...

spännande!

Hanneles bokparadis sa...

Fast man ska inte tugga på kärnorna, de ska glida ner, ungefär som passionsfrukt.

lavendia sa...

Aha - det går alltså. Jag stoppade en gång ett bär i munnen och något surare har jag knappt smakat. Tack för tipset. Lättare att plocka än blåbär.

Eva Trillian sa...

Bär och sylt jag inte hade koll på alls! Var dag lär man sig något nytt ;) Tack!

Meta sa...

Det var nåt nytt att man kan göra sylt på dom Min väninna har massor av dom ska tipsa henne om det
Ser smaskens ut
Ha en fin dag
kram Meta

Anonym sa...

Vilka spännande bär, sådana tror jag aldrig jag sett!