LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

söndag 4 januari 2015

Nyårslöftet inlett


Mitt hälsomålslöfte inför nyåret har inletts. Idag kompletteras måltiden med blomkål, som jag ska koka. Blomkålen innehåller lite fett och få kalorier men är en bra källa till C- och K-vitamin samt kostfibrer. Den innehåller även flera andra nyttiga ämnen.

Veckans tema färg & svartvitt var enkelt när det gäller den svartvita delen. Det var svårare att få en bra färgbild på den vita blomkålen.

Länk: söndagstema - färg & svartvitt 15

7 kommentarer:

Rost och rädisor sa...

Vackert blomkålsträd och så gott. Brukar byta ut potatismoset mot blomkålsmos. Funkar fint. God att woka och god att grilla. Finns alltid i kylskåpet här.
Kram Anette

Katarina sa...

God fortsättning!
Kål i alla former är rena hälsokuren - och gott, tycker jag.

Jeanette sa...

Gott, jag älskar blomkål :)

Jah Hollis sa...

Lycka till med nyårslöftet. Och tack för kommentaren på min återupplivade blogg. Jag får bluffmejl från Telia och andra avsändare ibland jag med. Men detta var inget mejl, utan två utbetalningsavier i posten från Telia via Nordea och något som heter Kuponginlösen, och det kom riktiga fakturor från Telia i den vanliga posten med om återbetalningarna. De här skojerimejlen svarar jag aldrig på, men detta var som sagt något helt annat. Det är bara de höga avgifterna för att lösa in avierna som luktar lite skojeri tycker jag. Betala 25 kronor för att lösa in 30 kronor!

bas sa...

wat een leuk idee om een foto van een bloemkool te maken hij is prachtig gelukt.

♥ Hannele på Hisingen sa...

Fett är inte farligt... håller en mätt också. Blomkål äter jag när maken inte hemma ♥

lavendia sa...

Det gäller att ha fantasi, att se det vackra. Lycka till med mindre kalorier. / Britt