LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

lördag 3 januari 2015

Turkost blågrön

Turkos eller blågrön är Charlottas tema denna vecka. Jag har lika svårt att hitta blommor i rätt nyans nu som förra gången.

Det är lite julgodis kvar - kombinationen kaffe och choklad piggar upp- får bli en liten bit till kaffet - choklad är nyttigt ... Då börjar min hjärna härja fritt i fantasins värld - det bli tankar med en liten tvist. Färgerna kanske inte är precisa men det är tanken och den goda viljan som räknas. Att man i alla fall försökt.
Vita förgätmigej med gröna blad mot en turkosaktig himmel är det närmaste jag kan komma just nu. Förra året hittade jag en hel del vita blommor utspridda bland alla de blå. Jag tog upp dem med rötter och planterade om dem tillsammans. Har de klarat flytten? Spänningen känns olidlig.

Länk:
Trädgårdsfärger 14 - turkos, blågrön

6 kommentarer:

bas sa...

dat ziet er lekker uit.

lavendia sa...

Turkos blommor är svårt. Du skriver om att du hittat vita förgätmigej bland de blå. Ett år, 2004 vet jag att det var, hittade jag också vita. Men sedan har jag inte sett dem.
Jag hittar ingen choklad i skålen heller. Knepigt. / Britt

Maggan sa...

Du har rätt inställning att man ska göra ett försök i alla fall alltid finns det någonting med rätt kulör för dagen.Ha en bra dag./Margareta

Charlotta sa...

Himlen är lika mycket en del av trädgården eller hur. Och är den turkos då är det en härlig dag. :D

Ha det gott!

Snäckskalsdalen. sa...

Fri tolkning är väl jättebra och den vita förgätmigej mot himlen är ju perfekt!
Agneta kram

rainfield61 sa...

My world is full of green. Would like to share with you.

Happy New Year, 2015.