LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

söndag 1 november 2015

Upprörd och lugnad

På min promenad på tomten på landet upptäckte jag, att någon hållit på med mina blå fåglar. Jag blev så upprörd att jag började darra. Jag kunde inte hålla kameran stilla. Bilden blev suddig. 
Jag lade mina fåglar tillrätta men kunde fortfarande inte få till en bra bild. De ligger i en skreva under blocket i grottan långt in på tomten. Det finns ingen anledning för någon att gå där och absolut inte röra något.
Jag tog en tur till stranden, till min favoritbänk, för att stilla mitt sinne. Det var blåsigt idag, vädret var grått, stenarna var gråa, trädrötterna gråa, bänken ... osutten ... mossan började få fäste.
Strandrågen lyser upp bland det gråa. Jag känner mig lugnare nu. Det hände ju faktiskt inget med fåglarna - men ändå - det är obehagligt att folk går omkring på tomten.
Jag ägnar mig åt vågornas väg över vattnet. Känner hur jag slappnar av mer och mer. Kommer det att skvätta när vattnet träffar stenarna?

Länk: helgbilden

10 kommentarer:

HelenTh sa...

Det är inte roligt känsla att någon gjort intrång så jag förstår din känsla. Tur att du kunde ta en tur till havet och känslorna fick lugna ser sig av friden i naturen.

Anni sa...

Jag är ganska säker på att det är ett djur som har vält dem! Kan jag ha både rådjur och räv i trädgården här i förorten så kan du säkert ha både det ena och det andra djuret hos dig på landet.

Pettas sa...

Kanske att det är ett djur som har varit framme? Hoppeligen så är det så, men jag förstår din känsla av olustighet. Så skulle jag också känna det

Beppan sa...

Olustigt det där med fåglarna.
Men det kan nog vara ngt djur som varit framme.
Hos mig stökat igelkottar till det i rabatterna
i jakt på något matnyttigt.

KajsaLisa sa...

Tråkigt när man inte får ha sakerna ifred, men bilderna blev fina.

cissi sa...

Vilka vackra bilder! Förstår att platsen lugnade ner dej, jag blev lugn av bara bilderna.

Livet genom bilder sa...

Fy för människor som inte förstår skillnaden på mitt och ditt

anemonen sa...

Otäckt det där om någon har gjort intrång på din tomt. Sådant känns inte bra alls. Tur att promenaden till vattnet lugnade ner tankarna lite. Ha de gott och var rädd on dig.

Husbilen-Ellen sa...

Säkert något djur som varit nyfiket. Ha dé gott! Elisabeth

Marit Johansson sa...

Förstår att du känner obehag men säkert är det bara några barn som varit ute och busat, hoppas de inte haft sönder något för dig!