LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

söndag 8 maj 2016

Vad fort det går

Bakom libbstickan skymtar tre utomhuskrukor. Jag har sått frön denna helg, mangold, spenat och grönkål. Ja, jag har ju inte glömt hur det såg ut 2014:
Men jag gör mitt bästa för att förtränga minnet av larverna och tar nya friska tag. Grönkål är både gott och nyttigt. Där är vi överens, larverna och jag.
Nu slår blommorna ut från en dag till en annan. Det gäller att hänga med. Den kaukasiska förgätmigejen blommar med sin underbara blå färg.
Det är faktiskt inte mycket insekter ännu. Enstaka flygfän. Det är i stort sett bara humlorna som är i full gång.

Länk:
Helgbilden
Camera Critters 421
Saturday Critters 125

9 kommentarer:

eileeninmd sa...

Hello, the spinach and kale are two of my favorite veggies. I hope the insects do not eat your garden. Neat sighting of the caterpillars. Thank you for linking up and sharing your post. Happy Sunday, enjoy your new week ahead!

cat sa...

Ja jösses så fort det har gått! Ena dagen kängor och jacka och nästa t-shirt och sandaler.
Hoppas att du får ha dina grönsaker i fred från de glupska små djuren.

Jag kände mig trygg med de båda hästgubbarna. Visst är de stora djur med flyktinstinkt, men vi var på deras hemarena och vi hade bra respekt för varandra, så det var ingen större fara för att något skulle hända :-)

Beppan sa...

Det är verkligen en härlig tid nu när naturen vaknat till liv.
Här blommar sälgen nu och bina flyger och samlar pollen till småttingarna.
Förgätmigej - en favoritblomma :-)

Helen sa...

Det är verkligen en härlig tid just nu och det går verkligen fort, speciellt när det är så här varmt. Fantastiskt fina bilder!

Husbilen-Ellen sa...

En härlig tid när allt spricker ut, men fort går det. Ser förändringar varje dag!

Åke sa...

Ja det vart liksom sommar direkt, jag tänkte själv på alla insekter igår... det är mestadels humlor i farten, jo någon fjäril har jag sett. Trevliga bilder :)

Carita och Bertel sa...

Ja om man skall klaga på något nu så är det att allt går för fort. Massor av blommor slår ut men det är ju så vackert. Nu får man passa på att njuta så länge det varar. Ha en fin vecka. Carita

anemonen sa...

Jo det växer numera så det knakar så att säga. Man ser från dag till dag hur det växer. Härligt och visst är kål i alla former gott, och som du så riktigt påstår så älskar även larverna kålen. Är det larver till kålfjärilar tro eller någon mera sällsynt fjäril tro?

Eva Trillian sa...

Ja, nu går det fort och det gäller att hänga med så man hinner njuta i svängarna!