LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

fredag 26 maj 2017

Njutning under arbetets gång


Jag brukar börja hemma med vårstädning i trädgården. Sedan åker jag till landet och fortsätter där. Årstiden ligger minst fjorton dagar efter jämfört med hemmaträdgården. Inte heller på landet är insekterna speciellt flitiga ännu. Det har varit en lång period med relativt låga temperaturer och ibland nattfrost.

Jag pausar då och då i arbetet när hungern tränger sig på. Det smakar gott att sitta ute och äta i grottan. Det var nära att jag satte mig på kåda, som helt oväntat trängt upp ur träet. Det blir ett senare projekt att se över bänkarna när jag är klar med krattningen. Inte roligt att få kladd på kläderna.
Vid dammkanten ser strutbräken ut att vara inbegripna i diskussioner med varandra. Det blir ganska utdraget när jag arbetar på landet. Njutningen under arbetets gång fordrar sin tid.

Länk:
Floral Friday Foto 287
Blooming Friday

6 kommentarer:

Mette i hagebloggen Furulunden sa...

For en herlig tid og en lise for sjelen å hygge seg i hagen. Ha en finfin weekend :)

Carita och Bertel sa...

Med två ställen att odla på kan du ju njuta längre av dina blommor eftersom huset på landet sätter igång sin växtperiod lite senare. Nu är det bara att njuta av allt som händer. Ha en fin helg. Carita

Villrose sa...

Deilig å spise ute!
God helg!

Ingmarie We sa...

Så härligt men kanske litet jobbigt med två trädågrdar? Åtminstone upplevde jag det så! Ha en skön weekend.

Trädgård i Torslanda sa...

Njuta är viktigt och lätt att förbise. Man behöver stanna upp och bekräfta sitt njutande och du verkar ha det finfint på den fronten. Fint skrivet.
//Helene

Carina sa...

Så skönt det låter att det får ta tid. Synen av de underbara ormbunkarna är njutbar, det är nog en av försommarens skiraste och mest spännande växter.

Ha det gott! Carina