LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

onsdag 1 september 2010

Grottan klar

De gamla sliperserna i grottan var i stort sett genomruttna och hade börjat säcka ihop och rasa. Vi var tvungna att göra något åt det. En björk i ena hörnet tog mycket ljus och utrymme. Vi började med att ta bort den. Sedan rensades alla slipers bort. Det blev flera vändor till SRV (soptippen) i Sorunda, som tar hand om sådant här virke med mycket gifter i.

Vi har behållit den grova stilen då vi byggt upp grottan igen. En del planteringar har tagits bort och ersatts med grus för att ge utrymme för annat, min hängmatta exempelvis.

Jag har gått upp på bergen, som omger grottan, för att försöka ge en bild som är lite "grottig". Namnet "grottan" har vi ärvt av tidigare ägare. Jag är lite höjdrädd, så jag har bara sträckt ut armen, blundat, tryckt ned avtryckaren på kameran och hoppats att det blir något.

Bilden nedan med jordgubbsplantor och randgräs visar, hur stödmuren på framsidan huset avslutats med ett grovt "staket". Vi tog fasta på det och gjorde på samma sätt vid grottan, för att få en sammanhållen design.

Säsongen för hängmattan är mer eller mindre över nu, så jag ser fram emot nästa år. Då ska jag ha den här på baksidan vid grottan.

1 kommentar:

Moa sa...

Nu förstår jag.. men så talande namn, och så fint det ser ut och jättemysigt. Måste vara skönt att sitta där och njuta helt själv och omsluten av naturen.. Moa