LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

fredag 7 oktober 2011

Fredagstema - upplevelse

Idag får vi ta del av bloggkamraters olika upplevelser hos Sinneskatten.

Jag har under veckan varit på besök i Karlskoga och hälsat på min mor på hennes nya boende och har nu förstått och tvingats accepterat, att hon inte kommer att kunna flytta tillbaka till sin gamla bostad. Därför har jag nu börjat att slutgiltigt tömma hennes lägenhet. Det är en upplevelse jag helst vill vara utan.

Jag fick hjälp med alla kläder av en moster, jag har i Karlskoga. Hon har alltid tagit hand om mamma och vill fortsätta med det. Min moster är en sådan där härlig människa, som alltid tar hand om andra. Hon tipsade mig att PMU (Pingstmissionens Utveck-lingssamarbete) tar emot kläder, så där lämnade vi allt, som mamma inte behövde. PMU tar även emot andra saker.

Sedan snurrade det på - jag fortsatte plocka ihop gamla leksaker och en del annat, som jag lämnade dit. Ni kan läsa mer om deras verksamhet på deras hemsida www.pmu.se. När jag tittade på den står där högst upp:

"allt vad ni vill att människan ska göra för er
ska ni också göra för dem".

När min pappa konfirmerades 1939 fick han Nya Testamentet med inskription från prästen "Matteus 7:12". Slå upp får ni se - det känns konstigt att uppleva hur livet liksom knyts samman.

5 kommentarer:

Beppan sa...

Att tömma en lägenhet av den anledningen är ingen trevlig upplevelse. Men tyvärr något de flesta av oss måste genomlida.
Ett tillfälle dock för många minnen och tankar.

Suss o Kai sa...

Det är en väldigt tuff upplevelse du går igenom. Skickar en styrke kram till dej Kram Suss

Skaparglädje sa...

Först lät det som en negativ upplevelse....men trots allt fick du uppleva mycket positivt, och visst är det härligt när man kan hjälpa någon annan.
Kram!

Jah Hollis sa...

Jag antar att en upplevelse man helst vill vara utan också är en upplevelse att så småningom se tillbaka på. Fin bild.
Det där bibelcitatet är nog ett av de mest vanligt förekommande. Vill minnas att man ibland på stora idrottstillställningar (OS och liknande) kan se folk med banderoller där det står 7:12 på.

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Heeeej!
Klicka in dig till Svenska Trädgårdsbloggar.se, läs nya medlemsregler och förnya ditt medlemsskap om du vill fortsätta vara med.... Och det hoppas jag att du vill:-)
Ha en fin helg, kram H.