LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

lördag 27 juli 2013

Varmaste dagen hittills

Jag tror inte jag upplevt en sådan här varm dag tidigare här i Ösmo. Termometern på skuggsidan huset visar nästan plus 30 grader. Ett tunt molnskikt döljer det blå men inga regnmoln i sikte. 
Jag svettas rejält. Jag påminde min man om att, på den tiden vi arbetade, ställde vi upp bordsfläktar på kontoret när det blev outhärdligt varmt. Ja, det kom han ihåg och vips så åkte han till elaffären i Nynäshamn och köpte en fläkt åt mig.
Det är för varmt att arbeta i trädgården, tycker jag. Jag plockade ihop en spretig bukett och gick in. Kungsljuset trycker sig mot garageväggen, dit den har hittat alldeles själv.

Lavendeln är nyplanterad för i år. Nu gäller det att den överlever denna torka. Jag passar den med vatten. När trädgården var ny hade jag en planta med lavendel men den blev så ful till slut, att jag tog bort den. Det är en blomma jag saknat.

De gröna och gula bladen är från en gren, som var avbruten på en sibirisk ärtbuske (caragana arborescens). Vad jag inte visste när jag planterade buskarna var, att de lätt angrips av mjöldagg. Det var inte lika lätt att inhämta information på den tiden (1974) som det är idag.

2 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Den här värmen har vi haft i ca 3 veckor nu. Runt 26-29 gr. Och det är lika varmt både ute och inne.
Man svettas rejält.
Kram!

Veronica sa...

ja, Det är verkligen varmt!
Men man får hålla sig lugn i skuggan och njuta av en medelhavskänsla som denna värme ger...
Jag klagar inte...
Det kom dock lite regn här på norra sidan stan i eftermiddags men luften blev inte friskare för det....

må gott i värmen och en fläkt gör säkert susen
!