LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

fredag 10 april 2015

Det jag är mest stolt över - Blooming Friday


 Sittplatsen runt den lilla fågeldammen med växter runt om är det mest lyckade i trädgården hemma. Clematisen slingrar på torra grenar efter syrenbuskar bakom bänken. Det fungerar som insynsskydd mot vägen.
Vi grillar inte längre utan grillplatsen får utgöra en prydnad med sina inmurade stenar. Ibland ställer jag en kruka med en växt i på gallret.
Där finns perenner, buskar och marktäckare. Höstfloxens glada färg lyser upp på sensommaren.

 I slutet på maj blommar kerrian. Det är en buske med grön bark året om, varför den är dekorativ även utan blad och blommor. Den lockar en och annan insekt.
 Alunrotens rödgröna blad bryter av mot det gröna.

I början på maj blommar rosenkvitten och i mitten på oktober förra året skördade jag några frukter, som jag gjorde kvittenmarmelad av.
Buxbomskloten är grönt fina året om. Den gulbladiga smällspirean tycker jag är mer grön än gul. Den får vita blommor så småningom. Hostan har vita kanter på bladen, som lättar upp i det gröna.
Den spräckliga klätterbenveden täcker en stor del av marken. Den är också vintergrön. Dagliljans blad har börjat gulna och hösten är på gång.

Länk:
Blooming Friday - det jag är mest stolt över
Floral Friday Fotos 177

12 kommentarer:

Meta sa...

Den växtligheten kan du vara stolt över.
Ha en bra fredag
Kram Meta

Helena sa...

Så fint! Den här trädgården påminner om en väninnas trädgård. Den kallar jag för inspirationens trädgård för den ger så många vackra intryck. Precis som dina foton här - inspirationsfoton. Ha en fin vårdag!

Ingmarie We sa...

Ja den sittplatsen kan du verkligen vara stolt över. Så många vackra växter. Mycket vackert med den vita clematisen till det grånande träet. Ha en fin helg

Carita och Bertel sa...

Så mycket fint du har som du kan vara stolt över. Jag gillar den gamla grillplatsen, där kan man ha många fina krukor. Ha en fin helg. Carita

Villrose sa...

Mye fint og frodig å være stolt av :)
Jeg tenker å lage kvedemarmelade hvert år - og så blir det liksom ikke tid... Flink du har vært!

Maribel sa...

Frodigt och fint, Summersnow, är så vacker. Ha en skön helg!

cat sa...

Jösses så många ljuvliga blom- och trädgårdsfoton! Den lilla gröna gräshoppan i den gula blomman är grymt läcker. Ett kanonfoto!
Ha en härlig helg!

Ninnis sa...

Vilken underbar plats att sitta på....så mycket ögongodis att titta på och njuta av....=)

Kram Ninni

Hélena sa...

Fullkomligt älskar Summer snow! Jättefina bilder och en trädgård att vara stolt över!
Ha det bäst!
Kram Hélena

Eva sa...

Oj så mycket fint du har att vara stolt över i din trädgård... Så vackra bilder, dessutom!
Trevligt att hitta hit!

Sofie sa...

Åh jag får nog skaffa mig en "Summer Snow" detta året, den är så fin. Det ser verkligen trevligt och ombonat ut på sittplatsen, den kan du verkligen vara jättestolt över. Ha det fint!
Varma hälsningar,
Sofie

Anni sa...

Ser att vi har flera favoriter gemensamt! Summer Snow är verkligen en underbar klematis. En Kerria har jag precis köpt på Lidl, så nu blev jag glad av att läsa om den gröna färgen, då ska jag tänka till innan jag planterar den. Tack för det!

http://vardagsnjutning.blogspot.se/2015/04/inte-utan-stolthet.html