LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

fredag 10 februari 2017

Tålamod

Tålamod betraktas av många som en eftertraktansvärd egenskap. Tålamod är förmågan att kunna utstå väntan, förseningar och svårigheter med bibehållet lugn. En tålmodig person kan hantera stress utan att hemfalla till okontrollerade känslosvall.

Ett steg mot bättre tålamod kan vara att acceptera, att man inte är mer än människa och att man faktiskt kan förlora kontrollen ibland. Acceptera situationen precis som den är. Sträva efter att vara här och nu och du blir lugnare och lär dig hantera motgångar bättre.

... och kom ihåg att våren alltid kommer tillbaka.

Veckans tema är "tålamod". Övriga som deltar är:

Karin på Åland
Englundskan
Karin i Stockholm
Anna

Anki
Helena
Matfreaket
Livsrummet
Olgakatt
Tove
Pensionären på ön
Ulla-Minnatur (jag)
Wienerbrödslandet

Jordgubbar och bubbel


Länk:
Floral Friday Fotos fff272

8 kommentarer:

Karin sa...

Just precis. Jag tränar på det där, påhejad av dottern, som tycker att jag är för otålig. "Ställ dig i den längsta kön och tänk på något trevligt", säger hon "i stället för att försöka hitta den kortaste, för då bryter du bara ihop om kassörskan måste sätta i ny kvittorulle eller om någon framför dig har problem med sitt kontokort!"

Tove Olberg sa...

Du kan konsten att på ett kort och innehållsrikt sätt med bild göra tålamodet vackert och förklarligt...

Paula i pörtet sa...

Hej, jag är övertygad om att våren kommer, alldeles för fort nämligen. För mig som gillar snö och kyla och som inte njuter av slasket och leran och vattenpölarna och översvämningarna som följer med vårens ankomst på landet. Enda gången jag längtar till asfalterade gator! Jag försöker öva upp mitt tålamod, det behövs...
Ha en fin fortsättning på helgen

Musikanta sa...

Fint inlägg om tålamod. Jag deltar nu också i Veckans Rubrik så du kan lägga till mig till listan.
Hälsningar Ingrid

Giga sa...

Tålmodigt väntar på våren, och nu beundra på dina vackra vårblommor. Hälsningar.

Vonne sa...

Klokt och riktigt skrivet! Tanken "Vad är det värsta som kan hända" brukar jag använda mig av om jag blir uppskärrad och alltför orolig för något. Då lugnar jag alltid ner mig för det värsta som kan hända i situationen brukar sällan eller aldrig vara så farligt att tålamodet behöver brista.
Våren.....ja vår trogna vän som återkommer varje år! Välkommen säger jag.

Kram

cat sa...

Mitt tålamod är inte det bästa, men det beror också på vad det är jag ska vara tålmodig inför. Det räcker med någon minuts it-strul för att jag ska tappa tålamodet totalt, men om jag är i stallet och en häst är lite strulig, så har jag allt tålamod i världen.

Hannele på Hisingen sa...

det blir bättre med åren