LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

söndag 19 februari 2017

Väntar på våren

Ofrivilligt fick jag ge mig ut på vägarna i veckan. Tungan hade upptäckt en krater i nedre tandraden. Jag hade bitit sönder en tand. Det var bara att boka tid hos tandläkaren och se till att få det lagat. Nu är det en krater i min plånbok ... Jag hade i alla fall vackert väder.
Även om det varit vackert och plusgrader ligger det kvar snö här och där och den översvämmade betesmarken i Fållnäs är täckt av is.
Is är det även på dammen på landet. Höstlövens rostfärg skymtar genom de vita iskristallerna.
Hemma tittar faktiskt snödropparna upp. Jag letade även efter vintergäckens blad men man behöver nästan förstoringsglas för att upptäcka dem. Det är bara att förse sig med tålamod. Förra året började knopparna synas i början på mars.

Länk:
Helgbilden
Macro Monday

8 kommentarer:

Birgitta Malmstedt sa...

Har du redan hittat snödroppar? Nu måste jag ut och speja. Finns hos oss också kanske.
Hälsningar
Birgitta

Violen sa...

Snödroppar, vilket härligt vårtecken!

Hannele på Hisingen sa...

jo, tänder måste man sköta om

Beppan sa...

Kratrar i plånboken är inte skoj. Bättre i alla fall än i tänderna!
Snödroppar är bara att drömma om för mig. Ljuvliga blomster!
Fåglarna har i alla fall börjat kvittra här i norr. Och ett par av våra bin har tagit sig en liten flygtur. Snart kommer vårvintern - den femte årstiden som bara finns här hos oss :-)

Barbro sa...

Här behövs det förutom förstoringsglas även en god portion fanatasi för att skåda nyväckta stjälkar utomhus. Fast snön har smält även här och det har bildats is, nu när kallgraderna har kommit igen. På det ca 10 cm snö, hm...
En del halkigt, i de fall ingen har skrapat eller sandat.

Anneli - A'la Foto sa...

Vilken otroligt fin bild på snödropparna! Jag ser aldrig snödroppar utslagna utan de är mera bara droppar och det blir inte lika fint på bild!

cat sa...

Såg årets första snödroppar idag. Fast nu har jag hört att det ska bli kallt, så hoppas att de klarar sig.
Trist med hålet i plånboken.

Vonne sa...

Vi väntar alla på våren. Dina små snödroppar inger hopp! Men den där kratern var ju inget vidare. Hoppas det ordnar sig smidigt utan alltför stor krater i plånboken.