LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

söndag 24 september 2017

Fullt stopp

Vi fick ett papper i brevlådan från kommunen med uppmaning att klippa växter, som inte höll sig inom tomtgränsen. Om vi inte hade följt instruktionen före ett visst datum skulle de utföra ansningen. Jag lyckades utföra arbetet till belåtenhet. Några grannar på andra sidan gatan fick underkänt och så satte kommunens folk igång. De tog även hand om klippet, vilket i och för sig var bra eftersom de stängt av den tipp, där vi brukar kunna lämpa av sådant, för att det ska bli till mull.

Tidigare i år beslutade kommunen att ändra sin logotype, vilket innebär att ordet "ekokommun" försvinner. I samma veva säger man att detta inte innebär att kommunen slutar att vara ekokommun.
Sedan bytte de ut brunnslock på gatan och lappade asfalten när detta var klart. Jag är imponerad av den tekniska utvecklingen. Chauffören parkerar, tar med sig en handmanövrerad panel och låter fordonet utföra arbetet. Efteråt behövs bara finjusteringar och sist kommer en vält och plattar till.
När allt förarbete var klart blev det fullt stopp för trafiken på vår gata. Ett gäng vägarbetare med tillhörande fordon asfalterade hela vägbanan.

Jag tyckte kommunfolket var lite väl hårda när de klippte häckarna - asfalten ligger ju i alla fall på marken ... Det blir bra för trafiken och med tiden hoppas jag att växtligheten återhämtar sig och bäddar in det svarta med sin grönska.

Veckans tema är "fullt stopp". Övriga som eventuellt deltar är:


2 kommentarer:

Tove Olberg sa...

Verkligen en fin och fyndig tolkning av rubriken, den blev både personlig och kommunal :-)
Tack för att du tog dig tid också denna veckans!

Anki sa...

intressant och bra tolkning på temat - dessutom fint dokumenterat!
Nu blev jag nyfiken ... om kommunen kommer och fixar häckarna och dessutom tar hand om allt efterarbete med att forsla bort klippet - vad kostar det fastighetsägaren? Kanske är det rent av värt att betala en slant för att slippa göra jobbet själv. När vi bodde i ett villaområde för många år sedan fick man betala en "straffavgift" till kommunen och om man ändå inte gjorde jobbet så höjdes denna avgift... tror alla klippte in sina häckar rejält, i alla fall på vår gata.