LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

söndag 3 september 2017

Ordet är fritt

Nynäshamn skriver på sin hemsida att Ösmo centrum behöver rustas upp. Centrumet har brister när det gäller trivsel, estetik, funktionalitet, trygghet, tillgänglighet och utbud av aktiviteter. Arbetet med centrumlyftat har inletts men man kan se många käppar i hjulet.
Vi har haft en mycket fin service på orten med en tipp, där vi haft möjlighet att kasta trädgårdsavfall som grenar, buskar och bortrensat ogräs.
Det är ett bra sätt för trädgårdsavfall att bli till mull. Det blir ett föränderligt habitat, blommor etablerar sig, insekter får ett nytt revir. Nu har man tvingats stänga tippen.
Några få personer har missbrukat denna möjlighet och kastat rivningsmaterial från bygge, fönsterglas, kylskåp mm, sådant som man lämnar på återvinningsstationer. Nu straffas ett helt samhälle för dessa människors underlåtenhet att följa gällande förordningar.
För några år sedan förlängdes pendeltågsstationens plattform. Samtidigt byggdes en ny uppgång med bättre anslutning till den bussterminal som planerats. Så här ser det ut då och då i entrén. Pulver från eldsläckare har sprutats ut över golvet, gjort det halt. Skulle det börja brinna någonstans finns ingen fungerande brandsläckare. Och kostnaderna för städning och ny brandsläckare måste betalas.

Året efter att pendeltågsuppgången var klar invigdes en ny bussterminal i anslutning till denna. Härom dagen var en av busskurerna sönderslagen. Notan för reparationerna hamnar i slutändan hos skattebetalarna, eftersom det är mycket sällan brottslingar, som vandaliserar på detta sätt, åker fast.

I ortstidningen läser man varje vecka om förstörelse och andra brott. På en förskola har någon tänt eld på barnens uteleksaker. Förgiftat kött har slängts in på en villatomt där det fanns en hund. Ett grannhus på samma väg jag bor har haft inbrott. Jag är tveksam till att ett centrumlyft skulle råda bot mot dessa handlingar.

Eftersom människor inte visar respekt för varandra och sin omgivning tror jag snarare, att polisens resurser behöver förstärkas. De borde finnas mer ute i samhället, visa sig, prata med ungdomar, ge dem en bättre värdegrund eftersom barnens föräldrar i första hand och även andra vuxna tycks ha misslyckats med detta. Ja, ordet är fritt denna vecka ... höstens inledande veckotema.

Övriga som deltar är:

Länk: 
Camera Critters 490 
Saturday Critters 194
Our world Tuesday
Image-in-ing

8 kommentarer:

Birgitta Malmstedt sa...

Usch, så trist med denna skadegörelse och detta missbruk vid avfallsstationen. Man känner sig så maktlös inför sådant.

eileeninmd sa...

Hello, it is a shame about the vandalism. I guess parents are the blame, the children were never taught to be respectful of others and the environment.

Pretty shot of the bee and flowers. Thank you for linking up and sharing your post. Happy Sunday, enjoy your day and week ahead!

Tove Olberg sa...

Du har med det fria ordet satt ord på det som vi inte gillar och det tål att tänkas på igen och igen på något vis. Ett lyft är inte alltid ett lyft!
Tack för ditt bidrag!

NC Sue sa...

Thanks so much for sharing with us at https://image-in-ing.blogspot.com/2017/09/inwardly-gazing-with-monochrome-eyes.html

Kelleyn Rothaermel sa...

So sad, but I love the bee photo! thanks for sharing!

Hannele på Hisingen sa...

så trist när slöa egoister inte kan uppföra sig :(

Paula i pörtet sa...

Hej, det var ord och inga visor, o så välbehövligt. Skärp er! skulle man också kunna säga...Visst är det mer och mer stök och brott i samhället, gemensamma krafter behövs. Vi har samma utveckling även på landsbygden. Illa, illa

Autismmamma sa...

Jag vill bara titta in och skriva lite kvällspepp,både till er och till mig själv.
Hittills har du överlevt 100% av dina dåliga dagar. Du klarar dig galant! Tänk på vilken kämpe du faktiskt är som klarat dig igenom allt du gjort. Som reser sig upp varje gång du faller. Du är inte en svag person. Du är inte värdelös du är stark och helt fantastisk! Du är tillräcklig och bra exakt som du är. Du klarar allt så våga tro på dig själv!

http://autismmamma.bloggplatsen.se