LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

fredag 15 september 2017

Vägmärken och väjningsplikt

Jag var funktionär vid cykeltävlingen Velothon Stockholm söndagen den 10 september. Tävlingen gick bland annat på gamla Nynäsvägen 73.
Min uppgift var att hålla andra trafikanter från banan när tävlingscyklisterna passerade samt informera om alternativa vägar. Jag fick spärra av ett par tillfartsvägar och använde de trafikmärken som fanns. Att det är en generell väjningsplikt vid utpassering från denna väg syns på triangelmärket till vänster. Det är nog ett av de trafikmärken man inte tar fel på vare man ser det framifrån eller bakifrån.
Det var inte bara denna dag som väjningsplikten gällde. Markeringarna på asfalten innebär en påminnelse att släppa fram trafiken på den större vägen alla dagar. Kommande generation Velothon-tävlare tittade en stund på tävlingen tills glassen hemma var mer lockande.
Sträckan de tävlande cyklade var 160 kilometer, från Stockholm till Nynäshamn och tillbaka. Trots att de fick köra i tröttande motvind till Nynäshamn var de flesta glada.
Publiken efter banan var blandad men intresset var det inget fel på.

Veckotema va 36 är vägmärken och va 37 väjningsplikt vilka får samsas i detta inlägg.

Övriga som deltar är:

4 kommentarer:

Tove Olberg sa...

Härlig och smart blandning på rubrikerna - bilden med de små cyklisterna föll jag för särskilt :-)
Tack för ditt inlägg Ulla!

Paula i pörtet sa...

Hej, vilket bra arrangemang även med tanke på temabloggarna! Har funderat skallen sönder hur jag ska tackla väjningsplikten, än är jag inte klar. Hejande hästar vid vägen måste vara motivationshöjande! Ha en fin helg

Anna/notonmusic sa...

Det var en söt publik! Fin bild på hästarna! Spännande att bra funktionär i ett sånt där sammanhang😊

Anki sa...

Ett härligt inlägg på veckans rubrik(er) Så söta de är de små cyklisterna där vid vägen och tänk att hästarna var så intresserade :)