LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

fredag 18 november 2011

Blooming Friday - på min önskelista


Katarina på Roses and stuff undrar vad vi har på vår önskelista.

Ibland är jag riktigt duktig på återbruk - som mina kesoburkar från 1975. Jag förvarar mina sorterade knappar i dessa plastburkar. Jag önskar att jag hade mera plats att spara sådant, som kan användas till annat än det är avsett för.

Och så önskar jag att prisökningarna var lite mer dämpade. En kesoburk på 200 gram kostade 1:82 sek år 1975. Idag innehåller en burk keso 250 gram, omräknat till 200 gram är kostnaden 10:00 sek.

Som jag skrivit i tidigare inlägg kämpar jag med min bakning och önskar att det vore liksom mer "naturligt" för mig - det står riktigt högt på min önskelista. Det är kesolimpor jag bakat efter ett recept från början 1970-talet och som alltid fungerat. Men det skulle ju vara kul med lite variation.

Fick tillfälle att använda min nyvirkade grytlapp. Den ena sidan är virkad i enfärgat lila garn och den andra med ett randat garn i olika nyanser och sedan är de hopvirkade.

6 kommentarer:

Anette sa...

Minns de där kesoburkarna! Kul att se dem igen.
/Anette

Mia sa...

Oh, det hade jag glömt. Jag bakade alltid några frallor med helkorn och keso, det blir ju så saftigt och gott bröd. Men priserna, puh, dom går bara åt ett håll, liksom åren..
Ha en fin helg :)

Merja sa...

Det var en kul vinkling på dagens tema:)
Trevlig helg!

Katarina sa...

Jag som äter mycket Keso skulle önska att burkarna försvann till förmån för en mer miljövänlig förpackning. Känns onödigt med all denna plast.

Tina´s PicStory sa...

that looks yummy!

Leovi sa...

I love the first picture.