LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

måndag 14 november 2011

Kvinnligt och återbrukat - Fototriss 157 och Fredagstema


Jag var i Karlskoga och hälsade på min mor förra veckan på det serviceboende, där hon numera finns. Ovan två kvinnor ordnar trevliga kaffebjudningar varje torsdag för boende och anhöriga - de är inte anställda utan gör det frivilligt. Ibland kommer någon och spelar och sjunger. Denna veckas tema var hattparad.
Hur kan man undvika att stirra på denna kvinnliga fägring hela tiden? Så vacker och elegant. Förr var det mer vanligt att man använde hatt. Det ser man mer sällan nuförtiden på kvinnor.
Hattparaden gällde förstås även för männen. Här har vi Bengt "Sitting Bull" Stålberg - bor i närheten av min mamma. Hos Fototriss ser ni mera kvinnligt och Sinneskatten återbrukade saker.

5 kommentarer:

Cici sa...

Vackra kvinnor som dessutom ställer upp och hjäper till kaffebjudningar. Säkert är det flera av de äldre som känner sig hemma med att bära hatt, något som var nästan obligatoriskt fram till femtiotalet.

På landsbygden bar man hilka, också kallad huckle, alltså en dubbelvikt schal. Det var inte riktigt anständigt att visa håret för utomstående. Känns resonemanget igen?

♥ Hannele på Hisingen sa...

Härliga huvudbonader :)

Linda Åkerström sa...

Jag älskar porträtt! Fina bilder!

Jah Hollis sa...

Stiliga damer.

Anni sa...

Så vackra damer, en utmärkt triss! Och återbruk! Fyra flugor i en smäll!