LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

tisdag 15 november 2011

Kvinnligt syskrinNär vi visade bilder på Fototriss på temat "kvinnligt" hade Cici en bild på sitt syskrin. Man blir inspirerad och får idéer när man tittar på andras bilder.

Mitt syskrin har min pappa gjort i träslöjden. Opptill finns två lock, som turligt nog täcker innehållet. När jag fäller upp det ena kan man se små braatthasaker som ligger i fyra små fack. Den rosa/vitrutiga saken dekorerad med olika stygn är en tygpåse med lock jag fick göra i slöjden - en slags akutpåse att ha i handväskan med nålar, lite tråd, någon knapp etc.

Fäller man ut skrinet ser man ytterligare lite av innehållet. I ett av de mindre facken har jag "verktyg" att stoppa sockar med. Jag har öppnat locket så det ska synas, hur stoppapparaten ser ut. Man tog ju tillvara saker på ett annat sätt förr i tiden. Sockorna var ofta hemstickade, så det fanns för det mesta lite restgarn att laga dem med, när det blev hål.

I det nedersta, största facket har jag mina stickor och virknålar, vilket kan anas i högre nedre delen på tredje bilden.

1 kommentar:

Elisabeth sa...

Har också ett syskrin, men mer i form av en puff, som man kan sitta på. Svärmor har broderat ett blommotiv på den med små korsstygn. Visst är det praktiskt att ha sygrejorna samlade