LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

fredag 16 augusti 2013

Hösten kommer fort - fredagstema

Fönstren är ganska dammiga efter den torra väderlek som varit och veckans åskskurar gjorde inte saken bättre, de blev dammrandiga. Jag tänkte börja tvätta dem och tittade ut genom köksfönstret. Ett vackert spindelnät med "herre på täppan" i mitten ändrade det beslutet. Imponerande att de tunna trådarna håller för en såpass stor spindel. Ingen brådska med fönstertvätt - fort nog hinner man ändå.
I skogen utanför tomten har rönnbären övergått till en mer mogen rödorange färg. Sommaren gick fort och hösten lurar bakom hörnet. Sinneskattens alternativa "fort" bjuder på många vackra bilder.

7 kommentarer:

Violen sa...

Nu bär det iväg mot hösten med en faslig fart! Tur att alla årstider har sin tjusning så att man inte behöver gå och deppa för att sommaren snart är slut!

Leena sa...

Spindlarna gör sina nät fort men det var ju ett bra skäl ändå att vänta med fönstertvätten :) Det känns väldigt höstlikt redan, och mycket är det nog för att det är så mycket rönnbär som har hunnit få färg också. Vackert är det!

Hanna sa...

Vackra och lite höstlika bilder. Längtar till den färgsprakande årstiden nu, men först ska jag njuta av den sista värmen :0)

Lena och Tommy sa...

Ja oj så fort det går tills hösten är här. Fina bilder, även om jag tycker att den första är lite läbbig!!

cat sa...

Oj det var en riktigt stor spindel!
Lite läskig men ändå fin.

anemonen sa...

Wow vilken spindel. Vet du vad det är för sort?

FrökenChristina sa...

Spindlar är verkligen snabba på att spinna sina nät. Det är dock vackert att se.