LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

lördag 25 januari 2014

Kontrast - fototriss

Kontrastfullt men utan färger - så ser det ut på landet just nu. Grå himmel utjämnar skuggor och dagrar i snön. Det är bara de mörkt inoljade träytorna som visar nivåskillnaderna. Blomlådshållaren gapar tom.
Så var det inte i somras. Solen sken och himlen var blå. Man var tvungen att fälla upp parasollen för att det skulle bli uthärdligt att sitta ute. Komplementfärgerna finns kvar, kontrasten blir större när det gula är så ljust och det blå så intensivt. Alltför sällan såg man regnmolnen. Det blev en torr sommar.
I blomlådorna frodades min mans pelargoner, röda med gröna, frodiga blad, glatt färgrikt. Uteplatsen ligger i söderläge, där solen fortsatte att lysa och värma. Han fick lov att vattna varje dag utan hjälp ovanifrån.

Länk: Fototriss 245

10 kommentarer:

cobie en bas van Es sa...

ja dat zijn nogal contrasten.

Katarina sa...

Fina kontraster i din triss!
Kan inte låta bli att undra hur sommaren kommer bli rent vädermässigt. Så torrt som det var då och så mycket nederbörd det sista kvartalet - snacka om kontraster.

Ninnis sa...

Snyggt fångat....klara kontraster...får en att längta till sommaren.....=)

Kram Ninni

Eva Trillian sa...

Vackra kontraster! Första bilden med det vintriga kontrasterar med de två övriga fotona du har med i trissen!

Anonym sa...

Härligt med lite sommarfärger oxå :)

Violen sa...

Härligt med kontrasten mellan vinter och sommar! Mina pelargonier blommade på balkongen en bit in januari men nu har de frusit bort.
Trevlig helg!

Anonym sa...

Den sista och framför allt mittenbilden är jättefint komponerad. Men jag faller ändå för den första, härlig diskbänksrealism som följer temat mitt i prick.

Meta sa...

Fina bilder i din triss idag
Ha en fin söndag
Kram Meta

Anonym sa...

Vackra kontrastrika bilder!

Elisabeth Åsberg sa...

Fina bilder =)