LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

söndag 22 mars 2015

Nostalgiska äppelblom i sikte

Jag har ledsnat på alla onödiga snöflingor, som bäddat in trädgården i ett vitt jättetäcke. Det kan jag inte göra så mycket åt men mitt stilistiska snöflingeträd inomhus har fått ge vika för min längtan efter äppelblommor, som jag virkat.
Förr var det ganska vanligt med plastblommor. Lite nostalgiskt har jag sparat en kvist med äppelblommor i plast från mitt föräldrahem, en liten bit historia.
Det kommer att dröja länge innan jag kan se mina äppelträd blomma igen. Jag lät såga ned grenar på dem härom året. Så här efteråt kan jag tycka, att jag tog i för mycket. Men det är bara att se tiden an.

Länk:
Helgbilden

7 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Ja, plastblommor, det var vanligt! Och alldeles här där vi bor finns ett hus där en ungkarl på 90 år bor och han har nog haft sina plastblommor i fönstret länge, länge för dom har en så kul blågrön färg där det skall vara gröna blad!
Agneta kram

lavendia sa...

Vad man ändrar sig, för "alla" hade ju plast (eller siden)blommor och tyckte det var väldigt fint. Onekligen blev de finare och finare, men nu känns de mindra aktuella och de verkliga slår de inte. / Britt

Anonym sa...

Det var fina blommor du bjuder på och visst längtar man till att fruktträden står i full blom. Du kan ju åtminstone njuta av dina andra blommor du visar så vackert!

Beppan sa...

Äppelblom i flera varianter - kul!
Visst längta man efter att få se de vackra blommorna nu. Men hos oss lär det dröja. De är inpackade i mängder av hård snö...

Johannna sa...

Ja plastblommor är inte jättevanligt längre, undra varför?!

Fantastiska bilder!

Ha en supermysig dag

Husbilen-Ellen sa...

Mysiga virkade äppelblommor. Ja snart är de här igen. De och mandelblommor,tycker jag är något alldeles extra! Ha en bra vecka! Elisabeth

Nick V. sa...

Lovely photos!
Many thanks for participating in Floral Friday Fotos!