LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

lördag 7 mars 2015

Vårgröna barr och blad

Charlotta avslutar säsongens trädgårdsfärger med vårgröna nyanser. Jag tog en promenad i trädgården för att få aktuella bilder. Idegranen är ljust grön i topparna. I de tomma ljusbruna skålarna satt de röda bären, som fåglar ätit eller som ramlat ned på marken. Nya anlag är på gång.
Koreagranen har fjolårskottarna kvar. Barrens ovansida har en ljust grön nyans i topparna. Om idegranen växer snabb så växer koreagranen desto långsammare.
Det har till och med vuxit mossa på den runda stenen under den milda senvintern. Det ser vackert ut men eftersom jag passerar där måste mossan bort, så att jag inte halkar omkull. Det kan vara trixigt nog att gå på runda stenar.
Spetsmössan har till största delen rödaktiga blad men om man böjer sig ned ser man de nya gröna löven.
Nunneörten har i skyddade lägen skickat upp lite blad bland fjolårsvissnade stjälkar. Just nu är inte läge att arbeta i trädgården. Jag är hundvakt och ägnar mig åt de härliga sötnosarna.
Romeo

Länk: Trädgårdsfärger23 - säsongsavslutning 

5 kommentarer:

Ulrika Johansson sa...

Bra jobbat som varit ute och hittat grönt! Synd att mossan måste bort men du kanske kan flytta den någonstans där det är riskfritt.
Trevlig helg!

Carina, 4 Seasons by Carna sa...

Håller med Ulrika! Jag hittade mer färger än grönt därute just nu.

Trevlig helg!

Maribel sa...

Det är inte mycket grönt ute hos mig heller, men din Nunneört har kommit en bra bit på väg.
Ha en trevlig helg!

Charlotta sa...

Grönt är min favoritfärg och jag gillar också det vintergröna. Men så här års längtar jag verkligen efter det nygröna. Snart, snart... :)

Tack för alla dina fina bridrag till Trädgårdsfärger.

Ninnis sa...

Så härligt att hitta grönt redan nu....här är allt fortfarande vitt....=)

Kram Ninni