LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

tisdag 4 augusti 2015

Larmet gickJag var på landet igår och städade i trädgården. Plötsligt ringer mobilen. Det är vaktbolaget. Larmet har gått i villan.

Jag avslutar snabbt och ser till att larma sommarstugan ordentligt innan jag beger mig hem. Sakta passerar jag villan, kör förbi, spejar om jag ser något. Dörren är stängd och inga rutor krossade. Jag parkerar och går fram och tillbaka. En grannfru kommer. Hon har kollat baksidan och där finns ingen. En annan granne har också kontrollerat att ingen rör sig runt huset.

Vaktbolaget har inte kommit. Jag låser upp och går in själv. Grannfrun stannar på gatan med sin mobil medan jag undersöker rum efter rum utan att hitta något. Tackar grannfrun för hjälpen och försöker sedan avgöra vad som orsakat larmet.

Det jag kunde bedöma var att larmet antingen kände av några grenar av rosen New Dawn, vilka utanför lagt sig mot en fönsterruta. Jag kortade därför ned en del grenar.

Eller så kunde det vara en av blommorna inomhus. Luftvärme-växlaren liksom alla element är inställda på 21 grader. Det var 26 grader i går och luftvärmeväxlaren hade gått igång och blåste in kall luft, varvid de smala bladen på en fikus, bambufikus tror jag den heter, darrade i luftdraget. Om-möblering av blommor pågår.

Länk:
Nature Footstep, trees-n-bushes 19
Tisdagstema - semester ... eller inte

11 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Dramatiskt bland dina vackra blommor! Vilken tur att inget allvarligt hänt!

Violen sa...

Så olustigt! Tänk vad modern teknik kan ställa till med! Hoppas dina blommor kommer att trivas på sina nya platser och att du slipper falsklarm framöver!

Malys krok sa...

Godt det ikke hadde skjedd noe, at du fant alt i rette orden!
Ekkelt å få en slik oppringing! fine roser! -Margit-

Annemor sa...

så deilig at det ikke var noen i huset, veldig sensibelt alarmanlegg, og det er vel bra?
Ha en fin dag.
Mormor

http://www.starbear.no/mormor/2015/08/04/traer-eller-busk/

eileeninmd sa...

Hello, your roses are pretty. I am glad no one broke into your home and it was only a false alarm! Have a happy day and new week ahead!

Hannele sa...

lite för känsligt larm...

Skaparglädje sa...

Usch, vilken obehaglig känsla. Glömmer aldrig när det var inbrott på dagis där jag arbetade. När jag öppnade en måndag morgon hade det varit inbrott. Tyckte det var en väldigt obehaglig känsla att gå in.
Kram!

Mina fotostunder sa...

Sån tur att det bara var dina vackra rosor som gjorde sig påmind!

anemonen sa...

Vilken tur att det inte var inbrott för det kan man klara sig utan. Mycket besvär och delar av sitt liv borta. Vackra bilder på blommorna och det gillar jag och såklart att inget hände i huset.

lavendia sa...

Tror du att rosen utanför kan utlysa larm? Det vore ju inte bra. Däremot att något inne rör sig. Jag var med om det när jag fyllt år och kom hem. Larmet gick och det lät på hela gatan. Dottern o barnbarnet hade hängt upp ballonger och luftvärmepumpen hade satt dem i gungning. Det blev en överraskning. / Britt

lina@women perspective sa...

Wonderful arrangement.