LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

söndag 9 augusti 2015

Röjardags

Toppen på idegranen har nästan gett upp. Min dotter dömde ut den. Den ska bort. Nederdelen är vacker.
Igår dök hon upp tillsammans med sin familj och sina svärföräldrar. Alla gick snabbt till verket och på nolltid var idegranen tuktad och toppen finfördelad och förpackad i svarta sopsäckar. Nu ser man grannens hus.
För ett par år sedan påbörjade jag en föryngring av fläderbusken med hjälp förstås. Igår hjälptes min svärson och hans far åt. Det gällde att få grenarna att ramla åt rätt håll. Man var tvungen att vara två och ha en viss råstyrka. 
Råstyrka fanns även hos mina barnbarn, som bar de nedsågade stammarna till den kärra, dotterns svärföräldrar hade med sig.
Det var kvinnorna, min dotter och hennes svärmor, som tillsammans med barnbarnen, släpade ihop grenarna. Här gäller finess och fingerfärdighet. Tänk, vilka underbara människor det finns. Båda familjerna har egna trädgårdar att ta hand om. Ändå tar de sig tid och hjälper mig.
Idag åkte jag till den lokala soptippen och tömde soppåsarna. Jag kände mig så onyttig igår, som bara stod och fotade och bestämde, om man behövde något klargörande, hur det skulle vara. 
Där, på soptippen, var fjärilarna.
Och flugorna.

Länk: helgbilden

5 kommentarer:

Stare Ström sa...

Det var en förändring som märktes! Bra att kunna få hjälp med sådana arbeten.

lavendia sa...

Många händer gör arbetet lätt. / Britt

anemonen sa...

Så fint det blev och ibland är det nödvändigt med andning och föryngring i trädgården. Så fint av dem att ställa upp man/kvinngrant här. Det är så det skall vara i en familj. Man hjälps åt då blir allt så mycket roligare och lättare och så fint det känns när man har kunnat hjälpa någon och var till nytta. Alla blir nöjda och glada. Tack för du delar med dig.

Beppan sa...

Så härligt att få trädgården föryngrad.
Och skoj när alla hjälps åt.

Anita Malta sa...

Samarbete och trivsel är guld värt och mycket blev det gjort också :-) Inte var du onyttig som förevigade det hela med kameran. Värdefulla minnen att titta tillbaka på när vintermörkret faller.
Vackra bilder på fjäril och flygfän dessutom :-)