LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

måndag 11 april 2016

Muskan - vår badsjö i Ösmo

Idag var jag ute på en långpromenad i det vackra vädret i sällskap med några damer. Vi ställde kosan mot Muskan, en liten insjö här i Ösmo.

Det första man möts av är en skylt, som förbjuder tippning. Det för tankarna till barnuppfostran - gör inte som jag gör utan gör som jag säger. Det ser värre ut än vad det är - här ska bli en majbrasa till glädje för de, som vill hälsa in våren.
Man kan bada i sjön men underhållet av badplatserna är obefintligt. Det har tidigare skötts av Lions. Kommunen vill ta bort de dammluckor, som reglerar vattennivån, och ersätta med en tröskel. I det sammanhangen har de reserverat 2 miljoner kronor för badplatser ...
Vi vek av från sjön och genade genom skogen. Träden ser ut att luta men så illa är det inte i verkligheten - jag hade makro-objektivet på och då får man den lutande effekten på träden.
Pendeltåget från Stockholm hade passerat och vi visste att snart skulle tåget från Nynäshamn komma från andra hållet. De möts på dubbelspåret i Ösmo. Vi tog det säkra före det osäkra och väntade tills Nynäspendeln hade passerat.
Nu för tiden är det inte längre nötkreatur, som går i hagarna och betar, utan i stort sett överallt har man istället hästar. I Sverige är det brist på nötkreatur, som kan hålla naturbetesmarker öppna. Där är hästar bra naturvårdare och har en positiv effekt på biologisk mångfald på naturbetesmarker.
Vägen passerar kyrkan, där hästar går i lugn och ro och betar.
En tibast i diket har slagit ut. Det är 11 grader varmt idag, lite svettigt blev det. Snart dags att byta ut vinterjackan.

Länk:
Macro Monday 2
Image-in-ing  
Our world Tuesday

5 kommentarer:

NC Sue sa...

So many pretty photos - thank God it's finally springtime!
Have a great week, and I hope you'll join us once again next week at http://image-in-ing.blogspot.com/.

lavendia sa...

Vilken härlig promenad. Roligt med sällskap.
Kan ett annat objektiv ge den effekten. Granen ser verkligen ut att falla när som helst.
Tibast är fint, men man ser det sällan. Inte jag iallafall. / Britt

eileeninmd sa...

Hello, what a lovely walk. I love the horses and the church.
Lovely blossoms, so happy it is spring. Have a happy day!

Hawkeye BrownDog sa...

Hi Y'all!

What a beautiful area to walk.

Y'all come on by,
Hawk aka BrownDog

Forest Dream Weaver sa...

Beautiful countryside......lovely photos.....thanks for sharing!