LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

måndag 18 april 2016

Östra Styrans våtmarker

Varje gång jag åker till landet passerar jag över Östra Styrans våtmarker. Från vägen skymtar ett fågeltorn på andra sidan stranden (den grå byggnaden till vänster om träddungen). År 2012 började man restaurera sjön, rensa den från vass och annan växtlighet, för att få öppna vattenytor. Arbetet var klart 2015, då man även rensat vägen dit från sly.

Man har skyltat vid parkeringsplatsen. Sista biten är avstängd med en vägbom. Man har inte bara tagit bort sly utan även bon efter bäver. Idag passerade vid dessa träd, som vi tyckte såg ut att ha färska bäverspår.
Här är målet för dagens promenad, fågeltornet vid Östra Styrans våtmark.
Nu skulle man haft ett starkare objektiv men någon fågelskådare är jag inte så det jag har får duga. Det fanns en hel del olika fåglar, ganska vanliga tror jag - kanadagäss och tofsvipa.
Så fanns det fåglar, som jag inte kände igen. Jag har försökt göra en förstoring men bilden är inte bra. Den kanske inte ens är en fågel - vem vet?

Vi fortsätter vår promenad. Skyltar berättar om bygden. Den här dubbelasken mäter 6 meter i omkrets en meter ovanför marken. Mitt för asken på andra sidan vägen ligger torpet Krällinge, som är omnämnt redan 1383, och runtom torpet ligger rikligt med fornminnen.

Länk:
image-in-ing

3 kommentarer:

NC Sue sa...

Beautiful photos!
Thanks for sharing at http://image-in-ing.blogspot.com/2016/04/stop-looking-at-me.html

Skaparglädje sa...

Vacker natur. Hoppas ni hade lite sol och värme på ert besök.
kram!

Hannele på Hisingen sa...

mäktigt fågeltorn!