LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

måndag 24 oktober 2016

Förankrad


I en hamnstad som Nynäshamn är det populärt med ankare i den offentliga utsmyckningen. Ankaret på första bilden är placerat i hembygdsgården och det på andra bilden ligger i närheten av kallbadhuset på ön Trehörningen.
Så här ser kallbadhuset ut - mycket vackert, placerat vid stranden. Det började byggas strax efter sekelskiftet 1900 och invigdes 1907.

Inlägg från Nettan Jansson:
Kallbadhuset har numer gjorts om till en SPA-anläggning med vedeldad bastu på bryggan samt en uppvärmd bassäng att tina upp i. Fina bilder!

Hemma fortsätter hösten sin framfart. Några Summer Snow slår fortfarande ut då och då och dekorerar rodgersian.
Bland plattorna på garageuppfarten har mossa och röksvamp etablerat sig, mamma, pappa och barn ser det ut som. Känns inte lockande att arbeta i trädgården längre men jag bör nog rensa innan kylan kommer. Ogräs binder fukt som blir till is som spränger sönder plattorna - inte bra.

Länk:
Helgbilden
MacroMonday
Image-in-ing
Our World Tuesday

8 kommentarer:

cat sa...

Ser verkligen kallt ut i kallbadhuset, brrr! Så gullig svampfamiljen är.

anemonen sa...

Ja nu är badsäsongen slut för de flesta av oss utan vinterbadarna då förstås. Härligt fina bilder på ankare som jag gillar skarpt.

Violen sa...

Ett så vackert kallbadhus! Nu gör det sannerligen skäl för namnet om någon skulle få för sig att bada där. En riktigt gullig svampfamilj!

NCSue sa...

Thank you so much for sharing at https://image-in-ing.blogspot.com/2016/10/along-way.html

Felicia sa...

those puffballs are amazing.

Unknown sa...

Kallbadhuset har numer gjorts om till en SPA-anläggning med vedeldad bastu på bryggan samt en uppvärmd bassäng att tina upp i. Fina bilder!

Lady Fi sa...

Så fina bilder!

Rost och rädisor sa...

Fina bilder och jag håller med om att det är lite ruggigt att gå ut i trädgården nu. Här har hösten kommit längre verkar det som och 'Summer Snow' har fått ge upp för frosten.

Allt gott
/Anette