LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

söndag 30 oktober 2016

Mångfald

Bären på bukettapeln på landet är röd av sina frukter, som sitter i mångfald på grenarna.
På marken ligger en mångfald gröna frukter under ett annat träd, som jag inte har en aning om vad det är för något. De ser ut som små miniäpplen, är sura och stenhårda. De trängs på marken med löven från samma träd.
I och vid dammen trängs blad. Näckrosbladen täcker en stor del av ytan och några har höjt sig över mängden. Träden runt om har pepprat ytan med små brungula blad och sköldbräckan doppar sina stora gula löv i vattnet samtidigt som de visar upp en vacker spegelbild.
Det är fortfarande en del löv kvar på träden, så det är dubbelt jobb att starta krattningen - väntar ett tag till. När första frosten kommer brukar träden snabbt bli nakna.

Jag får gå försiktigt över bron på dammen, för löven gör den hal. Rhododendron har, tacksam för regnet den senaste veckan, rest upp sina blad. Ormbunken kämpar på med sin gulgröna färg som snart kommer att övergå i bruna nyanser.

Länk:
Helgbilden

5 kommentarer:

Anneli - A'la Foto sa...

OM jag förstår det rätt är detta din trädgård? SÅ vacker och även det du skriver låter så målande! Löv, särskilt våta, blir superhala så ta det absolut försiktigt! Det är så trist att vara skadat och inte ta sig ut!

cat sa...

Underbara färgstarka höstbilder!

Violen sa...

Vackra höstbilder från din trädgård! Skönt så länge kylan inte kommer och stänger ner växterna för i år!

Åke sa...

Hösten är fin, det bevisar du här :)

anemonen sa...

Finfina bilder från din trädgård. Färgerna är extra vackra i år.