LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

söndag 22 januari 2017

Följer spår

Ett varv runt sommarstugetomten efter senaste stormen med kraftiga byvindar visade, att träden klarat sig bra. Inget hade blåst ned.

Däremot hade smågrenar knäckts och låg spridda överallt. Ibland behöver man inte planera själv vad man ska göra i trädgården - det ordnar moder natur. Jag ser fram emot storstädningen till våren.
Vid sidan om en stig hade bobyggare gjort små runda hål. Jag höll mig utanför och på avstånd och fortsatte min promenad.
Jag kunde se att en hund hade spårat ett rådjur tillsammans med sin ägare på en av vägarna, som går till huset.
Det är när jag kommer in i sommarstugan, som jag börjar min jakt på allvar. Jag vet var jag ska leta. Under diskbänken. Och visst - inkräktaren hade varit där och ätit på sop-påsen av plast. Båda musfällorna hade slagit ihop.
I den ena hittade jag den tillplattade förövaren omgiven av plastbitar, päls och restprodukter av sin sista måltid. Jag sopade upp allt och förpassade det till sopcontainern.

Länk:
Helgbilden
Camera Critters 458
Saturdays Critters 162

10 kommentarer:

sandyland sa...

wow

eileeninmd sa...

Hello, wow that is flattened. Thank you for linking up and sharing your post. Happy Sunday, enjoy your new week ahead!

Barbro sa...

Alltid dessa förövare, livet skulle vara bra mycket lättare utan dem. Men de är svåra att utrota!

Beppan sa...

En som gillade "stugvärmen" tydligen.
Ingen kul typ att ha inomhus enligt mig...

Helen sa...

Det inte så mysigt när de kommer inomhus, de kan gott hålla till i skogen.

Vonne sa...

Du, att läsa ditt fina inlägg var som att gå på promenad, levande beskrivning. Från barnsben minns jag varje års utrensning av vintergästerna och de spår de lämnat. Numera slipper jag för än har de inte letat sig in i hus centralt Örebro. Men det kanske kommer...

Ha en fin måndag, hälsar Yvonne

cat sa...

Ska bli kul att se foton från din trädgård till våren. Så klart att det måste vara jobbigt med möss, samtidigt försöker de ju bara överleva, så lite ledsamt är det tycker jag. Hoppas att du slipper fler små inkräktare.

Violen sa...

Ingen välkommen inneboende! Men själva spårningen var kanske spännande!
Hoppas du slipper fler ovälkomna besökare!

Hannele på Hisingen sa...

Spännande!

Carita och Bertel sa...

Tänk att man får jaga inkräktare hela tiden. Vi har tagit flera möss under vintern.Vi vill inte ha in dom i huset och det gör dom ju gärna när det är kallt. Ha det fint. Carita