LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

söndag 15 januari 2017

Halkiga promenader

Tjugondedag jul kastas granen ut - nu har jag plockat undan alla julsaker. Några - sannolikt ungdomar - tyckte att skräpet i en container skulle pryda ett träd. De har missat det där med att det kostar pengar att städa efter dem - skattepengar - vilket gör föräldrarnas plånböcker tunnare.
Det har varit några vackra dagar om än lite kyligt. På trottoarer och promenadstråk är det glest mellan sandkornen så det blir hala, långsamma promenader.
Då hinner man se sig omkring och njuta av naturen. Det både känns och märks att dagarna blir längre - man börjar nästan tänka på våren. Jag passar på att ta en promenad mitt på dagen, när solen står som högst, i förhoppningen att jag ska få en dos gratis vitamin D.
En del buskar och träd har fjolårslöven kvar samtidigt som man kan se anlaget till de nya bladen som små vårtor på barken.

Länk:
Helgbilden

6 kommentarer:

Beppan sa...

Trist med halkan - men det finns ju Ice-bugs!
En av mina bättre investeringar.

Charlotta sa...

Fniss, något bra med halkan ändå alltså. :))
Ta det försiktigt och ha en fin vecka. ♥

Anneli - A'la Foto sa...

Visst är det härligt att dagarna blir längre! Och ja, man kan säkert se något positivt i att det är halt och det gör du ju men jag tycker ändå det överväger mot det negativa då jag får så ont av att gå och spänna mig! Men som Beppan tipsar om kan jag säga att ice-bugs är kanon och inte nog med att de är så ohala, de är också supersköna! De skönaste skor jag någonsin haft! !

cat sa...

Tråkigt med halka och ungdomar som inte begriper bättre.
Visst börjar man känna lite vårkänslor nu, fast att det är svinkallt.
Tog med mig kameran ut för första gången på länge igår, men det blev för kallt om händerna att fotografera, så det blev inte så många exponeringar.
Du fick förhoppningsvis rejält med vitamin D :-)

Anni sa...

Vilka vårkänslor jag får av dina bilder - ja, inte av skräpet förstås. Halkan är verkligen jobbig, jag drar mig för att gå ut! Ändå har jag också IceBugs, men jag får så hemska skoskav av dem. Får plåstra om fötterna i förväg idag.

Åke sa...

Kostar pengar!!! Inget att oroa sig för, det kommer på nästa års budget... du är en av den som betalar, naturligvis blir det alla typ. Det är något som kallas uppfostran i slutändan.