LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

söndag 17 oktober 2010

Läraktig och konsekvent

Jag fick ju så många överraskande olika nyanser rosa-vitt-rött på lupinerna jag planterade tidigare i år. Nu har jag gjort en uppföljning. I rabatten fanns redan tidigare astilbe i en skäraktig nyans. Jag kompletterade med flera astilbe, som inte blommade just då utan bara hade skyltar med blombilder i olika rosa och röda nyanser. Har alltså ingen aning om hur det hela kommer att se ut, när de blommar. Precis som när jag köpte lupinerna - konsekvent alltså. Jag lär mig hela tiden.

Revsugan, som växte på den plats där astilben nu planterats, fick lov att flytta på sig.

Vid en upphöjd mur vid en av grusade gångarna hade jag tänkt plantera nya buskar. Men när jag började rensa ogräs var jorddjupet bara tio till tjugo centimeter och den vackra stenmuren vill jag inte förändra.

Hit fick den marktäckande revsugan flytta tillsammans med annat smått och gott. En hosta flyttades från dammen för att ge mer plats åt kvarvarande hostor. Den delade jag i tre mindre plantor. Vidare flyttade jag ett par buxbom, som inte trivdes på sin ursprungliga plats. Jag kompletterade med två Oshimastarr, som blev över när grottan renoverades. Köpte sedan två klätterbenved, Euonymus fort. 'Emerald Gaiety' (grön-vit) och Euonymus for. 'Blondy' (grön-gul).

Och sedan är det bara att leva på hoppet - att inga rådjur, älgar, grävlingar, vildsvin, mördarsniglar känner sig frestade.

1 kommentar:

Suss o Kai sa...

Det är roligt att se hur det blir när allt börjar ta form :) och vad de blir för färger :) jag väntar själv med spänning hur allt jag planterat och fixat med i år tar form nästa år :) Ska man orka vänta hela vintern??? man är väl så illa tvungen. Ha en bra kväll /Suss