LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

tisdag 19 oktober 2010

Regn och blåst inspirerar till inomhusprojekt

Blåst och regn avskräcker från trädgårdsarbete idag, så jag stannar inne och planerar istället. Carina på Trädgårdsdrömmar sammanfogade virkade smådukar till en stor. Jag har en del dukar, som till största delen min farmor virkat. Jag spred ut en del av dem på golvet och gjorde en inventering för att se om något passar.

När farmor (död sedan många år) virkade dem, hade hon även tankar om, hur jag skulle använda dem. Några är mycket små och ska ligga under glas, så att det inte blir ringar på bordet. En del dukar är i glada färger. Hon har även virkat servetthållare. Det var mycket populärt just då. Och det skulle matcha exempelvis brickduken. Återstår att se om jag får ihop fler stjärnor till en större duk - jag ska pussla en stund till.

3 kommentarer:

Suss o Kai sa...

Oj så många fina dukar :) o vad söta servethållarna är. Hoppas du visa sen vad du får ihop av dina dukar. Har själv en massa dukar liggande i skåpet kanske man får någon bra ide av dej nu :) /Suss

Henrietta sa...

Hejsan Ulla.
Thank you very much your warm comments in my blog, I really appreciate it. I look at the link you but and there were just amazing photos, they are real professionals.
Kram Henrietta

Henrietta sa...

Hejsan igen
Go and see this site, there is wonderful idea what to do with all your many many dukar
http://ashleyannphotography.com/blog/2009/12/16/diy-doily-table-runner/