LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

måndag 1 december 2014

Hellre sommarens svärdslilja än dagens underkylda regn

När jag stövlade iväg till komposten med hushållsavfall idag, upptäckte jag, att det var ganska halt på sliperstrappstegen. Just där ligger det kvar en liten skorpa av underkylt regn. Och i de fyra väderstrecken är himlen grå, grå, grå och grå.
Det är mer inspirerande att titta på bilder från i somras. I mitten på juni blommade svärdsliljan vid dammen på landet. I motsol ser de svärdformade bladen ut att vara flerfärgade men de är enfärgat gröna. 
I bakgrunden syns näckrosblad. Näckrosknopparna har ännu inte slagit ut. Då är det fint med lite annan fägring, svärdsliljans glada gula som lyser upp.

Som ny ägare till sommarstugan promenerade jag runt på vägarna för att lära känna Sandvik. Jag upptäckte massor av svärdsliljor i dikena både här och där, såg nästan lite slarvigt ut. Den är ju dessutom giftig.

Det är hur man kombinerar växter i förhållande till omgivningen som gör, att det kan bli så slående vackert. Ett ogräs på ena platsen kan bli en underbar solitär eller en granne i rabatten på en annan plats.

Länk:
Nature Footstep, fånga ljuset 117

7 kommentarer:

cissi sa...

Jag håller absolut med, hellre en svärdslilja i rabatten än underkylt regn på trallen....mera sommarbilder åt folket! :)

D.Nambiar sa...

Lovely images.
I've fallen in love with the picture of light falling on the tall grass. It's beautiful!

Judy sa...

At least we have sun today!! I love the second image, with the leaves backlit by the sun!!!

Andrea Priebe sa...

I gladly go back to summer with you because we are surrounded by gray here as well. The light shining through the Sword Lily leaves is striking and the multicolor from the transparency is wonderful. I can almost feel the warm sun. Thank you for the reprieve, Elisa.

Andrea @ From The Sol

Meta sa...

Vilket vackert ljus du fångat i din bild med liljan
Ha en fin början av december
Kram Meta

Lmkazmierczak sa...

I examined each shot...all are delightful♪ http://lauriekazmierczak.com/celestial-views/

Anonym sa...

lovely light shining on the iris!!