LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

onsdag 3 december 2014

Ljusets hastighet

Villaföreningen här i Ösmo har gjort en intresseförfrågande rörande fiberinstallation. Jag har redan internetuppkoppling via gamla telefonledningar.

I en folder från ett företag framhåller man snabbheten med en fiberanslutning. Det går mycket snabbare, med ljusets hastighet. Uppkoppling via telefonledningar är som att köra på en smal grusväg jämfört med fiberoptikens motorvägar.
Det låter bra. Jag tittar på företagets hemsida på internet, där de har en lång lista med specifikationer över vilka programvaror som behövs, alltså en massa programmeringar av PC, TV, telefoni. Nu börjar jag tveka. Programmeringsinstallationer är något jag inte alls vill syssla med.

Så ska de gräva upp mark, härs och tvärs, för att lägga ut fiberkablarna. Jag vill inte att någon ska gräva i min trädgård. Nu är jag inte riktigt med på noterna längre. Jag tycker dessutom om att promenera i sakta mak på grusvägar. Måste fundera vidare.

Länk:
Nature Footstep DAM 126
Sinneskatten, fredagstema suddigt

11 kommentarer:

lavendia sa...

Ja det är något att tänka på.

cissi sa...

Nymodigheter tål verkligen att tänka på! Man måste ju liksom hänga med där på "motorvägen" också! :)

Lmkazmierczak sa...

Nice light show...Our neighborhood was all dug up last summer for some sort of underground wiring...couldn't tell now, it's all been landscaped♪ http://lauriekazmierczak.com/four-square/

Andrea Priebe sa...

Interesting extrapolations in your art and your thoughts. And you raised some good questions ... is speed the best thing for us or should we take our time and ponder. I guess on a given day the answer can change. Very thought provoking, Elisa :)

Andrea @ From The Sol

Anette sa...

Sådana tankar hade vi får något år sedan. Grejen är att vi är två vuxna och tre tonåringar och vi har bredband över telefonnätet och det funkar jättebra. Flera datorer på gång samtidigt alltså + bredbandsTV. Inte något att klaga på alls och tanken på att gräva upp trädgården lockade mig inte det minsta.....hade det bara varit gräsmatta så kanske...Häftiga bilder! Ha en fin helg. /Anette

Anni sa...

Hela min del av världen är just nu uppgrävd för denna fiber. I varje gathörn står de och jobbar. I trädgårdarna grävs det. Vi får vår på måndag och jag är så otroligt glad att just vi har luftledning in till huset! Inte det minsta spadtag behövs!
För övrigt lämnar jag allt till min lokale IT-expert och nöjer mig med att bestämma vilket teveutbud vi vill ha framöver.

Men nog känns det precis så som du visar i dina läckra bilder!

Anonym sa...

Jag bor i hyreshus och vi har fiber. Passar oss perfekt.
Men visst, är de så luddiga (suddiga) med sin presentation som du skriver, då förstår jag om ni tvekar.

Caroline sa...

Vi har fiber och vi är väldigt nöjda med det, men då streamar vi en del film och serier till Tv´n också.
Svårt val...

Anonym sa...

Vilka läckra bilder! Själv älskar jag att ha bredbandsuppkoppling, jag skulle bli så stressad av långsam uppkoppling...

Meta sa...

Jag bor i hyreshus med fiber och de är allt bar men att gräva upp en massa vet jag inte om jag skulle gå med på Du får fundera med de andra få se vad de säger
Härliga bilder i alla falla
Ha en fin andra advent
Kram meta

SigridfraEnget sa...

Snyggt tollkat! :-)