LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

torsdag 24 september 2015

Irriterande stopp

Igår hade jag plockat ihop en tung säck med kläder för att lämna in till en secondhand-butik i Nynäshamn. Parkeringen utanför var borta, så jag fick ställa mig en bra bit därifrån.

Väl framme i butiken meddelar man, att de har mottagningsstopp för september. De kunde inte acceptera ett undantag trots att säcken var tung och promenaden tillbaka till bilen lång.
Jag lämnade butiken med min tunga plastsäck, irriterad, sur, ledsen. Det hade börjat regna och när jag satte mig i bilen hade jag fått ont i ryggen.

Jag åkte till landet istället. Tog en promenad runt trädgården. Molnen började skingras och solstrålarna letade sig ned till bolltisteln.
Himlen blir alltmer blå. Aralians blommor håller på att slå ut. De sitter högt uppe i toppen utom räckhåll för någon närbild. Jag testar istället att fota med teleobjektivet.
Solen bryter fram och himlen är blå. Körsbärsbenvedens frukter är helt öppnade.
Väl hemma konstaterar jag att silveraxet blommar och har lockat till sig en hel del insekter. Det mesta av irritationen har lagt sig. Finns ju fler secondhand-butiker ...

Länk:
Torsdagstema - I like

7 kommentarer:

Gunilla Bäck sa...

Snygg bild på bolltisteln! Hoppas du slipper av med säcken. Jag har några skåp som jag borde gå igenom också.

Lotta sa...

Ja, tänk vad trädgården och naturen kan läka irritation. Jag hade blivit galen för att de inte tog emot. Dåligt. Don't like! Fina bilder att glädjas åt./ Lotta

cat sa...

Synd att du inte kunde donera dina kläder, men tur att landet hade en läkande effekt. Vackra foton!

Beppan sa...

Härliga bilder från din trädgård.
Insekter fortfarande i farten?
Men så tokigt att de inte ville ha kläder.
det finns ju mängder av behövande....

Gabi sa...


Traumhafte Aufnahmen!
Der Herbst ist eine wunderbare Jahreszeit!
Liebe Grüße nach Schweden
GabiDrömlika bilder!
Hösten är en underbar tid på året!
Hälsningar till Sverige
Gabi

anemonen sa...

Ljuvliga höstbilder på för mig okänd körsbärsbenved. Så vackert röd den är och den är väl giftig kan jag tänka mig. Men ack så vacker. Alla bilderna är så tilltalande och tack för rundtur i dinträdgård. Dåligt av dem att inte göra ett undantag tycker jag för kläder skall man inte tacka nej till när så många har behov av dem.

Paula i pörtet sa...

Hej, det var inte snällt av dem, att tvinga dig att ta med dig den tunga säcken igen. Hade förstått om du ringt dem och de sagt att du skulle vänta till senare...
Här i min by har vi tre loppis/secondhand, nu har vi ytterligare en, Harmony, secon-hand for second chances, ägnad till våra nyanlända. Hoppas du hittat annat att glädja dig åt